Olav Lundanes kjører på over et hogstfelt under jakstarten i Nordic Orienteering Tour 2011 på Nesodden. Rett bak skimtes Fabian Hertner. I mål ble gutta henholdsvis nr. 4 og 3. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Olav Lundanes kjører på over et hogstfelt under jakstarten i Nordic Orienteering Tour 2011 på Nesodden. Rett bak skimtes Fabian Hertner. I mål ble gutta henholdsvis nr. 4 og 3. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Alle norske til VM-finale på langdistansen

Samtlige norske løpere er klare for onsdagens finale i langdistanse under orienterings-VM i Frankrike. Dette ble klart etter at mesterskapet åpnet med kvalifiseringer lørdag.


VM åpnet lørdag med kvalifisering. Hos kvinnene stilte Norge blant andre med to debutanter i Heidi Østlid Bagstevold og Tone Wigemyr, men det var lite nerver å spore hos Bækkelaget-jentene.

- Det gikk veldig bra, men i finalen må jeg være litt tøffere mot meg selv. Jeg må være mer bestemt. O-teknisk gjorde jeg jobben, med unntak av veien til tredje siste post. Der mistet jeg litt fokus og fikk en bom, og det kostet litt tid, sa Wigemyr.

Bare fjorårets verdensmester på mellomdistanse, finske Minna Kauppi, var bedre i Wigemyrs heat. Bagstevold ble nummer fem i sitt heat.

- Det har gått veldig greit o-teknisk. Jeg bommet kun med 20 meter på en post. Løpingen var veldig sikker, men det var fysisk litt tungt, sa Bagstevold.

Mari Fasting tok seg også greit videre fra sitt heat med sjuendeplass.

Fire menn var i aksjon ettersom Olav Lundanes har friplass som regjerende verdensmester. Carl Waaler Kaas ble nummer sju i sitt heat.

- Den o-tekniske følelsen var grei. Jeg gjorde tre-fire feil, som er for mye, men jeg klarte å begrense meg. Fysisk gikk det litt tungt, og jeg skulle selvfølgelig gjerne ha løpt noen minutter fortere, sa Waaler Kaas.

Lundanes viste seg fram på «sin» distanse allerede under lørdagens kvalifisering ved å løpe inn til annenplass.

- Det er krevende orientering og tøft å ta seg fram i terrenget, konkluderte han.

Anders Nordberg løp inn til fjerdeplass i sitt heat.

- Det var en fin åpning på løypen, med noen åpne områder i starten. Og jeg klarte meg ganske bra, selv om det var tungt fysisk, sa Skiens-karen.

Audun Weltzien ble nummer ni i samme heat som Nordberg.



Mulig relevante artikler