SKAL SATSE ÉN MILLIARD

- ... vi kan starte en byggeprosess ganske raskt, hvis vi får penger.

Torgeir Nørbech aller først til veksling etter 1. etappe i 10Mila et tidligere år. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

NØRBECH MOT THON I BUSKERUD-KM - BERGLIA LEGGER LØYPENE

Sterke kort som Torgeir Nørbech og Anders Tiltnes, begge fra IL Tyrving, er blant de påmeldte til Buskeruds kretsmesterskap over mellomlang distanse.

FYLDIG TROPP TATT UT TIL VERDENSCUPEN

Landslagssjefen har plukket ut soldatene, 18 i tallet, som skal i aksjon under verdenscuprunden som venter om en liten håndfull dager.

SEIER TIL INGJERD MYHRE I SOLRENNINGEN

Jeg har løpt bortimot perfekt, sa Ingjerd Myhre etter seieren i EM-uttaksløpet Solrenningen søndag. Eskil Kinneberg var best av de norske herrene, men det holdt ikke til seier.

ANDERSEN OG LUNDANES VANT VÅRSPRETTEN

Marianne Andersen og Olav Lundanes gikk til topps i EM-uttaksløpet Vårspretten i Halden lørdag. - Jeg sier ikke nei takk om jeg får tilbud om Tsjekkia-tur, slår Andersen fast.

HAUSKEN OG KINNEBERG VANT EM-TEST

Fredag kveld i Halden toppet Anne Margrethe Hausken Nordberg og Eskil Kinneberg resultatlista i en EM-test i sprint. Verdt og merke seg er også at den tidligere toppløperen Marianne Andersen igjen viser skarpe tenner.

ASKER ABC MED 91 DELTAKERE

OPN.no's mantra er lokale ildsjeler, lokal aktivtet og lokal synliggjøring, herunder synliggjøring i nisjekanaler som OPN.no og Langrenn.com. Da får man vekst og velstand for skogens idrett. En klubb som i så måte er både dyktig og også viser gjennomføringsevne er fenomenet Asker Skiklubb. Torsdag hadde de en ny runde av Asker ABC. 91 utøvere skrudd av sine mobiltelefoner og nettbrett og kastet seg ut i spennende postjakt.

VM-MEDALJØR BEST I DRAMMEN CITY CUP

Torsdag kveld ble vårens tredje løp i karusellen Drammen City Cup unnagjort. Klart raskest var en sterk VM-løper og -medaljør for Norge. Hos damene gjaldt det å ha samme etternavn for å kapre pallens to øverste plasser.

O-VM UTELATT - MOSJONSLØP, TERRENGSYKLING, RULLESKIRENN OG ADVENTURE LØP TATT MED

Göteborgsvarvet i løping, Allianseloppet på rulleski og både kano, svømming og et eget eventyrløp er inne i oversikten, men O-VM i Strømstad har ikke fått plass i listen over sommerens begivenheter i Sverige:

DISSE 4 SLIPPER Å PRESTERE I UTTAKSLØPENE

Orienteringsforbundet har mønstringsløp til helgen, men for 4 løpere, 3 menn og 1 dame, er bookingen allerede i orden.

NORWEGIAN SPRING MED VM-FANTOMET THIERRY GUEORGIOU TIL START

Meldig til media fra arrangørhold foran Norwegian Spring: - Startliste i henholdsvis H21E og D21E viser at det blir et sterkt felt.

NY VIN OG ÅRGANGSVIN BEST I OSLO CITY CUP

Ung superjunior smadret VM-løpere blant herrene, mens en superveteran var fullstendig overlegen i damenes hovedklasse. 

FORBUND BYTTER PRESIDENT - ERLEND SLOKVIK INNSTILT PÅ TOPP

Erlend Slokvik har hatt egen karriere som orienteringsløper og skiorienterer, samt også vært landslagstrener for flere idretter. Flasket opp ute i grasrota. Nå er han øverst på ønskelista når forbund skal gjennom et nødvendig presidentskifte.

SCHMID-KARA GIR OSS KART, LØYPER OG VEIVALG

Vårsleppet og 4,2 km i innbydende Bjugn-terreng: Kart og veivalg 1 - Kart og veivalg 2 fra OL-Trollelgs Jan og Tommy Schmid.

Slik oppfordrer Svenske Orienteringsforbundet sine besøkende til å synliggjøre orienteringsbilder på Instagram.

DØDT PÅ NOF SIN INSTAGRAM-SIDE - SELV ETTER EN PULSERENDE O-HELG

Nettavisen OPN.no har ved flere anledninger vist at O-forbundet neglisjerer kraften som er i det sosiale mediet og bildedelingstjenesten Instagram. I helgen var det flotte løp både i midt, vest, sør og øst. Spesielt i sistnevnte område var det en stormønstring gjennom Østfold O-weekend ved Lørdagskjappen og Smaaleneneløpet. Godt over 2.000 starter totalt. Men på NOF sin Instagram-side er det helt dødt, selv etter en så aktiv og levende orienteringshelg (www.instagram.com/norskorientering), til tross for at både forbundsansatte og gruppeløpere var på plass. Og med tanke på manglende bruk av #orientering i NOF-regi, som OPN.no nok en gang belyste forrige uke, en emneknagg det svenske o-forbundet for øvrig og naturlig nok har samlet seg om, så har signaler inn til OPN.no fortalt oss at det kan være et 6 eller 8 år gammelt styrevedtak som forhindrer NOF å bruke knaggen #orientering på Instagram (en tjeneste som så dagens lys i oktober 2010 og som har blitt ekstremt populær). Slik går dagene i byråkratiet og den ene muligheten for god synliggjøring etter den andre, og i dette tilfellet også helt kostnadsfritt, skusles bort. En stor trøst får være at grasrota og grunnfjellet i norsk o-idrett ser ut til å bli stadig flinkere til å innlemme #orientering når de laster opp både flotte og actionfylte motiver fra skogens idrett på Instagram. (Se også oppslaget: "SVENSKE O-FORBUNDET SAMLER SEG OM EMNEKNAGGEN #ORIENTERING PÅ INSTAGRAM")

SMAALENENELØPET MED KLARE VINNERE I KLASSISK SKOGSTERRENG

Rundt 750 løpere deltok i Indre Østfold søndag under Smaaleneneløpet.

STIGTOMTAKAVLEN MED LUNDANES, WELTZIEN OG MYHRE

Helgens program har også inneholdt den tradisjonsrike Stigtomtakavlen, med flere norske o-navn i lagoppstillingene.

HOLGER HOTT PÅ PALLEN I SØRLØPENE LANGDISTANSE

Verdensmesteren fra Danmark i 2006, Holger Hott, noterte seg for pallplassering da 75 løpere deltok i Sørløpene Langdistanse noen steinkast nord for Kristiansand søndag.

KRISTTORNLØPET VUNNET MED BARE 3 SEKUNDERS MARGIN

Kristtornløpet på Stord i Hordaland ble søndag toppet av Stord Orienterings Bjarthe Westerheim. Den 8,1 km lange løypa vant han på en tid like over timen. Bare 3 sekunder bak fulgte nærmeste konkurrent. Hos damene ble det en fullstendig overlegen seier i deres 5,4 km lange løypa til Varegg Fleridretts Kristin Löfgren.

LØRDAGSKJAPPEN - FLOTT OG FYLDIG OPPSLAG I MEDIA

Lørdagskjappen ved Moss i Østfold setter spor etter seg i media. Eliteløperne støttet opp om arrangementet og da er det også enklere for media å forsvare ressursbruk, selv om dette først og fremst var en fantastisk massemønstring med 1.400 deltakere.

VÅRSLEPPET TOPPET AV RUTTENBORG OG ULVENSØEN

Flasket opp henholdsvis på Toten og ved Tønsberg, men gjorde vei i vellinga under Vårsleppet i Bjugn og Trøndelag lørdag. Vi snakker om Vegard Ruttenborg og Anna Ulvensøen.

NATTENS NASJONALE MESTERSKAPSVINNER: - JEG FRØYS SÅ MYE AT JEG FIKK PROBLEMER MED Å HOLDE KARTET

Allikevel var den nasjonale mesteren fullstendig overlegen natt til lørdag.

PEDERSLI OG FJELLANGER HØYT OPPE I TRØNDERJOGG

Kristine Fjellanger og Trond Einar Moen Pedersli, begge to unge og fremadstormende orienteringsløpere, benyttet lørdagen til å bygge kapasitet i den 37. utgaven av gateløpet Trønderjogg ved Leangen i Trondheim. De begge markerte seg i resultatlistas øvre del i løypa over 5 km.

VAREGG BEST OGSÅ OM NATTEN

Konkurrentene kom inn fra nord og sør, øst og vest, men Vareggs løpere var klare på at gullmedaljene skulle de ha.

IDRETTSPRESIDENTEN SIER NEI TIL INNSYN FRA GRASROTA

Idrettstoppene nekter frivilligheten innsyn lenger tilbake enn sommeren 2015.

VG.NO FORTSETTER Å STRESSE MAKTENS MENN

Ny kommentar fra VG.no sin sportsleder. Pakker ikke inn budskapet, men går rett inn i smørøyet.

Slik oppfordrer Svenske Orienteringsforbundet sine besøkende til å synliggjøre orienteringsbilder på Instagram.

SVENSKE O-FORBUNDET SAMLER SEG OM EMNEKNAGGEN #ORIENTERING PÅ INSTAGRAM

Nettavisen OPN.no har ved flere anledninger påpekt og synliggjort hvordan det norske o-forbundet har rotet det til på den enorme sosiale kanalen Instagram (svært populær bildedelingstjeneste, spesielt blant de yngre, men vokser kraftig også blant voksne personer). I stedet for å løfte frem idretten orientering, har de valgt å dyrke frem en slogan (slagord), og reklamerer for den slogan ut mot den indre lille menigheten. Resultatet er at NOF ved Ivar Haugen & co. med det gjemmer bort en masse flotte orienteringsbilder for de mange utenforstående som er nysgjerrige på o-sporten og ønsker en liten titt inn gjennom Instagram og emneknaggen #orientering. I det svenske o-forbundet, som for øvrig virkelig har vind i seilene både resultatmessig og med tanke på oppslutning, tenker de helt annerledes. Deres oppfordring er at alle o-løpere bruker #orientering på sine bilder når de laster de opp på Instagram (se bildet rett ovenfor denne teksten). En dråpe i havet, men en av flere svært viktige og effektive dråper, og noe som i langt større grad danner grobunn for vekst for skogens idrett, enn en fullstendig ukjent slogan som emneknagg. Hvorfor klarer ikke Norges Orienteringsforbund å se dette enkle, geniale og svært så lettvinte og naturlige grepet med #orientering på Instagram-bilder, tross alt har de en egen webansvarlig (nevnte Haugen) på sin faste lønningsliste?

NY NETTSIDE HVOR UTØVEREN ER I FULL FOKUS

Noen orienteringsforbund fyller sine nettsider proppfulle av egenreklame for forbundet og reklame for deres sponsorer, mens dette forbundet lanserer nye nettsider hvor de opplyser som følger: - Dette er en nettside som vender seg direkte til utøveren, rutinert som nybegynner.

HER HAR ORIENTERINGSLØPERNE VIRKELIG SATT SPOR ETTER SEG I SKOGEN

34 "gullmedaljer" er delt ut, minst 13 av dem har orienteringsløpere kapret. Vi nevner Bjugan, Bjørnsgaard, Hausken, Størmer, Ølstad, Slørdahl, Nilsen, Hott og Fristad.

FOSSUM, FREIDIG OG FROL (FFF) SPRINTET BEST I TRONDHEIM

Flere hundre løpere deltok torsdag kveld i Trondheim Sprintcup sitt 2. løp for sesongen. 3 hardtarbeidende og fokuserte klubber kapret pallens øverste trinn i de såkalte hovedklassene. Sigrid Alexandersen fra Fossum IF var aller beste dame, mens Freidigs Sindre Johannessen og Carl Petter Lyngen fra Frol toppet hos herrene med delt seier.

- PROBLEMET ER JO IKKE Å BLI METT

En uttalelse i sterk kontrast til hvordan en rekke av Norges idrettsledere ser ut til å leve ut sine verv og stillinger, i følge det som fremkommer av alt hva VG.no makter å grave frem fra en kultur og et regime mange nok mener virker å være mere preget av lukkethet, og kanskje også selvgodhet, enn grasrotas ønsker om at de skal tjene grasrota i så stor grad som overhodet mulig.

Anders Nordberg. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

GULL TIL ANDERS NORDBERG

Manøvrerte seg rundt i nattemørket i en fart ingen andre maktet natt til torsdag. Dette ga mannen fra Skien gullmedalje, med rundt 30 sekunders margin.

Vegard Ruttenborg. Foto: Geir Nilsen / OPN.no.

MOTBAKKELØPET FJELLSETERLØPET MED FLERE ORIENTERINGSLØPERE PÅ PALLEN

8 km med 400 meter stigning var hva som ble servert i Bymarka onsdag. Mange hundre løpere stilte til start, og smarte o-løpere blant annet ute for å bygge kapasitet slo seg inn på seierspallen:

EM-UTTAKET ER KLART

Verdens beste o-nasjon har tatt ut sin tropp til europamesterskapet.

FOKUS PÅ IDRETTSLEDERNES SLØSING FORTSETTER

– NIF må vise ting ned på bilagsnivå, og kulturministeren oppfordrer andre til å praktisere samme åpenhet. Får vi se reiseregningen til Kjetil Siem nå, lyder spørsmålet.

112 LØPERE FRA EN KLUBB I OSLO CITY CUP

Blant over 500 løpere i et karuselløp i Oslo tirsdag kveld kom flere enn 100 utøvere fra en og samme forening av de få gjenværende klubbene innen orienteringen i hovedstadsområdet. Og som vanlig er det et nærmest 1:1 forhold mellom etternavn i småklassene og etternavn i veteranklassene. Internrekruttering med andre ord, flott det, men ikke nok, hva med den viktige eksterne rekrutteringen, den som skaffer nytt brusende blod og nye tanker og idéer inn i et miljø?

EN GLA'SAK EN ONSDAG MORGEN

- Vennskapsbånd forsterkes, lyder meldingen.

TVEDT VIL OVERGÅ STATSRÅDENS KRAV

– Jeg tror vi lever i et samfunn som må bli mer og mer transparent. Idrett er en stor del av dette, lyder budskapet fra en presset idrettspresident.

INGEN FRA NOF I ÅPENHETSUTVALGET

10 personer skal utrede åpenhet i idretten, men så vidt nettavisen OPN.no registrerer kommer ingen av disse for Orienteringsforbundet. Se alle navnene og deres bakgrunn:

NATT-KM - 4 PERSONER SOM TD OG JURY

Vel 100 løpere er påmeldt til kretsmesterskapet i nattorientering for Akershus og Oslo o-krets. I følge informasjon fra arrangørkorpset er det satt opp én TD og en jury på 3 personer.

KULTURMINISTEREN KREVER FULL ÅPENHET

– Jeg lytter til grasrota i norsk idrett, og flere særforbund har nå vært tydelige på at full åpenhet er nødvendig for tilliten til norsk idrett, forklarer kulturminister Linda Hofstad Helleland.

STERKE NATTREVER TIL NATT-KM

Nydalens SK slutter ikke så ofte opp om terminfestede orienteringsløp som flere i menigheten kunne ønske, men til onsdagens natt-KM for hovedstaden med omegn mønstrer de 21 av 101 løpere, hvorav også noen favoritter til KM-gullet:

FINT OPPSLAG OM EMIT OG BETEK

Bli med en tur på innsiden hos Betek som leverer brikker og annet utstyr til Emit.

UTVALGSLEDER HAR TRO PÅ ENDRINGER

Medias og politikernes pågangsmot moderniserer idrettens forhold til åpenhet: