DELTAKERUTVIKLING BLODSLITET – SENIORKLASSENE – NOEN SOM HAR SYNSPUNKTER?Blodslitet er den største merkevaren vi har innenfor orienteringen, både hva gjelder posisjon og tradisjon, for arrangementer som inngår i skogens idrett.

Noe sånt som 1.500 løpere kjempet side om side i helgens dyst. Mange og både gode og mindre gode løpere fra hele landet stiller til start i ungdoms-, junior- og veteranklasser, år etter år.

Men blant seniorene har den store saftige druen skrumpet inn til å bli en liten skrukkete rosin.

Noen har ropt varsku gjennom mange år på vegne av norsk seniororientering, mens de som ikke evner å se helheten har feid kritikken til side.

– Vi har jo fått både storskjerm og sprint, så o-sporten lever i beste velgående, lyder det fra de ultranaive når noen påpeker at grep må gjøres.

Trendlinjer har de overhodet ikke vært i stand til å lese.

Og ringside arenaen har jo til og med sentralleddet eget lønnet pressekorps til å følge opp eliten (penger tatt fra midler øremerket barn- og ungdomsarbeid, ref. også saken før helgen hvor NIF kritiseres av Riksrevisjonen for sin hvitvasking av tilskudd til aktivitet til de yngste over til lønnsfest og byråkrati for pampene).

– Så da må jo alt være prima da, virker det som de har hjernevasket seg selv til å tro.

Nok om dette, det er ikke verdt å bli for direkte og klartalt, da tar det fyr i den konstante ulmebrannen ute hos skylappfolket.

Vi avrunder derfor med å låne noen ord fra et Facebook-innlegg her i helgen, vi gjør det anonymt, for vi ønsker ikke å dra vedkommende klarsynte ildjsel inn i skittkastingen som alltid følger av åpne, ærlige og tydelige artikler her på nettavisen OPN.no (tenk om de ultranaive for en gangs skyld kunne argumentert for sin sak om støtte til hvitvasking og skyhøye skatter og avgifter, fremfor å kaste skitt i retning av de som ønsker en ren linje).

Dette er hva ildsjelen skriver:

"– Blodslitet 2018 - flotte forhold for både løping og bok (O-Boka (red. anm.)) i går! Men bare 22 fullførte hovedløypen (herrenes eliteklasse). For ca. 30 år siden var det nøyaktig 100 som fullførte den lengste løypen. Mens det i 1985 var hele 128. Utenom verdens beste veteran, Anders Nordberg (andreplass i går), er det vel nå bare tidligere klubbkamerat Øyvind Helgerud som holder koken..."

*** Noen som har synspunkter på deltakerutviklingen, eller skal vi bare rope hurra hurra og fortsatt slå oss til ro med at storskjerm og sprint liksom skal redde seniororienteringen?

ps! Det er dagens seniorer som utgjør morgendagens veteranklasser (minus naturlig og unaturlig avskalling), det er også dagens seniorer som er morgendagens ildsjeler, og det er dagens seniorer som er morgendagens o-foreldre (tenker avgiftskameratene på dette?)


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler