Arne Tesli, leder av IL Kolls o-gruppe.

Arne Tesli, leder av IL Kolls o-gruppe.

200 gullmedaljer ligger klar

– Alle barn vil bli premiert fordi de viser innsats og interesse for å bli kjent med en fin og spennende idrett, og fordi de fortjener det, sier Arne Tesli, leder av o-gruppa i Koll til OPN.no.


Årets begivenhet på Kollbanen
Kommende torsdag blir det folksomt på Kollbanen på Kringsjå i Oslo. Da inviteres alle til orientering og o-fest i regi av IL Koll. Alle barn som kommer blir premiert.

Hele lokalmiljøet inviteres til å prøve seg på orientering, og det fristes med en 500 meter lang løype rundt og ved Kollbanen for de som ikke er så drevne med kart og kompass. Postene er enkle.

Alle vil finne lett fram, men barn bør ha med seg en voksen. På start gis det instruksjon for de som ønsker det. Kompass er ikke nødvendig. Det er bare å møte opp. Startkontingenten er 20 kroner.

– Alle barn vil bli premiert fordi de viser innsats og interesse for å bli kjent med en fin og spennende idrett, og fordi de fortjener det, sier Arne Tesli, leder av o-gruppa i Koll.

Start er fra klokka 16.30 til klokka 19.45 på Trolløypa. Blant barna som fullfører blir det også trekt ut mange fine premier.

Har 200 medaljer
200 gullmedaljer ligger klar til ivrige barn.

Innbydelser spres både via e-post og i postkassene, og det er ikke nødvendig å være medlem i Koll for å delta. Alle er velkomne.

– Koll ønsker å gi barn og familier i nærmiljøet en mulighet til å bli kjent med orientering på en sosial og hyggelig måte. Dette vil være en enkel introduksjon til å lære hvordan man kan orientere seg i skogen og terrenget. Alle som bor i nærheten av, og som ferdes i Nordmarka, vil ha stor glede og nytte av å lære seg orientering, sier Arne Tesli.

Kan bli 500
Samtidig med rekrutteringsløpet Trolløpet arrangeres Nordmarkskarusellen. På den er det mulig å prøve seg på løyper som er fra 1,5 til 6,5 kilometer lange, vel og merke målt i luftveien. På det forrige løpet startet over 300.

Siden det kan bli mye folk og biler, oppfordres alle til å parkere på parkeringsplassen ved Sognsvann t-bane-stasjon. Det er merket til Kollbanen og Kollhytta fra t-bane-stasjonen. Avstanden er 500 meter.

Satser i nærmiljøet
IL Koll har lange og stolte tradisjoner i orientering, og den spennende skogsidretten har vært en del av idrettslaget helt siden starten i 1940. Aktiviteten har svingt. Nå er det igjen ønske om å øke farten.

– Hvorfor satser Koll på orientering? Driver ikke Nydalen allerede veldig bra i Nordre Aker bydel?

– Jo, Nydalen driver kjempebra. Men vi mener at det er viktig å også ha et orienteringstilbud for barn og familier med en god forankring i nærmiljøet. Koll bør ha de beste forutsetninger for å kunne gi et orienteringstilbud for yngre aldersklasser. Klubben har jo et fantastisk ski-miljø, kanskje kan vi få flere til å kombinere ski og orientering, sier Tesli.

God servering
På løpet er det også gode muligheter til å slå av en prat og få noe godt å spise. Det blir salg av kaker og vafler. Mange tidligere og ivrige Koll-løpere er med i arrangør-gjengen.

– Det ligger et stort potensiale i å mobilisere flere av de gamle orienteringsløperne i Koll, sier Tesli.

Invitasjon til Nordmarkskarusellen. Koll IL.
IL Kolls invitasjon til deres store orienteringsdag.

---

Invitasjonen som PDF-fil
IL Kolls hjemmeside




Mulig relevante artikler