Anne Margrethe Hausken påIL Kolls rekruttløp, mai 2011. Arrangørfoto.

Anne Margrethe Hausken påIL Kolls rekruttløp, mai 2011. Arrangørfoto.

- For en verdensstjerne

Anne Margrethe Hausken delte ut gull etter gull. O-toppen var smilende tilstede på IL Kolls o-arrangement.


I lett duskregn deltok 118 barn på barneløpet og 439 løpere totalt. Mens Anne Margrethe Hausken delte ut medaljer til de yngste.

– For ei dame, sier Arne Tesli, leder i o-gruppa i Koll.

I en og en halv time delte Anne Margrethe ut medaljer. Den høygravide o-toppen satte seg på huk så hun kunne se barna rett inn i øynene, spurte de om hvordan det hadde gått, delte ut signerte kort og bidro til at mange barn fikk et flott møte med o-idretten på og ved Kollbanen i Oslo.

– Det kostet kanskje en del å få Hausken til å komme på løpet?

– Nei, hun kom uten å få noe som helst. Det er veldig flott at hun kunne gjøre det og var så imøtekommende. Jeg la merke til at mange barn satte pris på det, sier Tesli.

Stor, stor målestokk
Barna fikk først prøve seg i ei 500 meter lang løype på et kart i A3-størrelse, målestokken var 1:1300, det vil si en centimeter var 13 meter i terrenget. Rett etter målgang var det gull, og så kunne de unge prøve en stemplingsløype hvor det var uttrekkspremier.

Nektet å ta i mot medalje
- Medaljene slo godt an, men det var en som ikke ville ha, forteller Anne Margrethe Hausken.

- Han skulle løpe gjennom løypa en gang til først. Da han kom tilbake fikk jeg gitt ham medaljen, men etterpå tok han jaggu en runde til, forklarer Hausken mens hun legger til at det var hyggelig å møte så mange barn og foreldre på IL Kolls arrangement.

Fortsetter nedenfor bildet
Anne Margrethe Hausken påIL Kolls rekruttløp, mai 2011. Arrangørfoto.
Anne Margrethe Hausken og en ung rekrutt. Foto: IL Koll.

Barneløpet ble arrangert sammen med Nordmarkskarusellen, en serie av løp med tradisjonell orientering. I alt deltok 439 torsdag kveld hvor det i perioder var lett duskregn. For Koll var det det største o-løpet på mange år.

– Det ble en hyggelig kveld. Alle så ut til å trives, og vi har fått mange fine tilbakemeldinger, sier Tesli.

Køer i over en time
Til å begynne med var det mest veteraner på Kollbanen, men i seks-tiden begynte det å ta av, og det ble faktisk kø i en times tid for å være med på både Nordmarkskarusellen og på Trolløypa.

Selvfølgelig litt synd at det ble køer, men det er også litt positivt å registrere at orientering er så populært at folk står i kø for å være med, og Koll nådde godt ut med sitt ønske om å vise fram o-idretten til mange barn og barnefamilier i tillegg til å få med de faste.

IL Koll's hjemmeside




Mulig relevante artikler