marianne_andersen_norspring_mellom_hode_07

VM-SØLV for MARIANNE ANDERSEN

VM 2009, Miskolc - Ungarn

Marianne Andersen løp inn til SØLV på VM's mellomdistanse, bare 10 sekunder etter gullvinner Dana Brozkova. - Jeg er veldig fornøyd, stråler Andersen.
Marianne Andersen


Fra tidligere har Marianne Andersen 6 VM-medaljer, hvorav både sølv og bronse på nettopp mellomdistanse. Etter hva OPN.no forstår har 29-åringen aldri vært nærmere VM-gull.

- Det går riktig vei. Det hadde vært gøy å stå på toppen en gang. Og den dagen man fortjener det, står man der, sier Andersen, som hadde en bom underveis som kostet henne rundt 30 sekunder.

Konnerudjenta forteller at dagens mellomdistanse var en veldig utfordrende løype, spesielt i starten.

Også gullvinneren Dana Brozkova understreker at begynnelsen av løypa var veldig krevende.

- Ja, det var veldig vanskelig. Jeg gjorde ingen feil der, men i det lettere partiet på slutten prøvde jeg å kjøre hardt mens jeg var sammen med Helena Jansson og min søster. Da ble det til at jeg gjorde noen feil, sier Brozkova.

- Jeg er veldig overrasket over at jeg vant. Dette var faktisk min første mellomdistanse i et VM, fortalte Brozkova til pressen etter løpet. Fra tidligere år har den tsjekkise jenta gull og bronse i VM.

En annen som har hamstret VM-medaljer på sin reise er Simone Niggli. Det sveitsiske vidunderet kapret i dag ytterligere en medalje.

- Denne bronsen er som et gull for meg. Den bekrefter at jeg er tilbake. Jeg hadde ikke trodd jeg skulle bli blant topp tre her i dag, forklarer Niggli.

Marianne Andersen kjempet i toppen under hele løpet. På meldepost etter 2,4 kilometer lå hun 20 sekunder etter ledende Dana Brozkova. Ved neste radiopost, etter 4,3, km hadde distansen økt til 24 sekunder, mens det altså ikke skilte mere enn 10 små sekunder når løpets totale 5,3 kilometer var tilbakelagt.

---

Resultater VM
Mellomdistanse - onsdag 19. august 2009

1. Dana Brozkova, Tsjekkia, 37:09
2. Marianne Andersen, Norge, 37:19
3. Simone Niggli, Sveits, 37:58
4. Minna Kauppi, Sveits, 38:21
5. Merja Rantanen, Sveits, 38:59
6. Helena Jansson, Sveits, 39:08
---
Øvrige norske
20. Ingunn Hultgreen Weltzien, 43:24
24. Betty Ann Bjerkreim Nilsen, 43:43

---

VM 2009 - med komplette resultater.

Bilde: Marianne Andersen med sin ferske medalje.
Foto: Henning Spjelkavik.Mulig relevante artikler