Vedtak om endret tippenøkkel



Arbeiderpartiets landsmøte har i dag vedtatt å endre tippenøkkelen ved å heve idrettens andel av overskuddet til Norsk Tipping fra 45,5 til 64 prosent.

- Dette er en fantastisk dag for norsk idrett, sier 2. visepresident Børre Rognlien. - Endelig får idrettslag og kommuner landet over en mulighet til å få realisert sine etterlengtede anlegg. Nå får norsk idrett styrkede og mer forutsigbare rammevilkår, noe en samlet idrettsbevegelse har arbeidet for i mange år, sier Rognlien.

- Idretten blir gjennom dette vedtaket også utfordret til å styrke organisasjonens arbeid overfor dem som i dag i liten grad deltar i idrettsaktiviteter. Det er en utfordring som gjenspeiler en tillit til at det er idrettsorganisasjonen som regnes for å være best egnet til å kunne få flere mennesker i aktivitet, sier idrettstyremedlem Jorodd Asphjell, som også er stortingsrepresentant (Ap) for Sør-Trøndelag.

- Dagens landsmøtevedtak er en stor tillit fra Regjeringens største parti til Norges idrettsforbund. Det er en anerkjennelse av den rollen idretten fortsatt forventes å inneha i et langsiktig perspektiv, sier generalsekretær Inge Andersen. - Arbeiderpartiet tydeliggjør at økte økonomiske ressurser til idretten også skal være rettet mot å beholde flere unge lenger aktive i idretten, samt styrke vårt arbeid for de funksjonshemmede, sier Andersen.

Se egen sak på idrett.no




Mulig relevante artikler