Slik havnet Sprint-NM i Skien

Intervju

Man kan stille seg undrende til hva som gjør at klubber velger å arrangere et NM for skogens idrett i asfalterte sentrumsgater. Her forteller Espen Raastad til nettavisen OPN.no's lesere om bakteppet for at hans klubb ble arrangør av Sprint-NM i orientering i Skien sentrum.


Nå puster Espen Raastad ut etter at klubben hans, Skien Orienteringsklubb, tidligere i år arrangerte Sprint-NM, og da vi nylig pratet med ham opplyste Raastad til OPN.no at han for tiden ikke har noen spesielle roller i klubben.

Men tidligere har han hatt fartstid som klubbens leder, og det var i den tiden Sprint-NM 2013 havnet i Skien OK's portefølje, Raastad forteller;

- Prosessen med arrangementet startet på våren 2011. Da hadde vi et møte med Skien kommune angående kartplaner. Der ble det pratet om arrangementer på kartene og et eget sprintkart. Kultursjefen spør om det er mulig med et større arrangement i Skien og deretter tok vi kontakt med Orienteringsforbundet.

Resultatet av det hele ble kort og fort oppsummert at Skien Orienteringsklubb endte opp som arrangør av Sprint-NM.

- Dette må vel ha vært i samme periode som din sønn Fredrik vant et norgescupløp i sprint? (se blant annet artikkelen: "Fredrik til topps" hos TA.no)?

Raastad melder tilbake at han ikke husker det så godt og at han følgelig er usikker på hvordan disse hendelsene faller sammen i tid.

- Hvordan var stemningen i klubben for å arrangere NM i sprintorientering?

- Vi skjønte fort at med de krav det blant annet er til sikkerhet, så ville det være vanskelig å basere arrangementet kun på funksjonærer fra egne rekker, forklarer Espen Raastad.

- Allerede i 2011 gjorde vi det klart at dette ble et samarbeid med Porsgrunn O-lag. De har erfaring både fra arrangering av nordisk mesterskap i sprint og NM i sprint.

Espen Raastad gikk selv av som klubbens leder etter at Skien OK hadde fått Sprint-NM tildelt, men han forteller at han ivaretok rollen som leder av hovedkomitéen frem til og med mesterskapet tidligere i sommer.

---

Fotnote
Fredrik Raastad, sønn av Espen som er intervjuet ovenfor, har for tiden en avtale med OPN.no om levering av artikler til OPN.no. Fredrik har dog ikke vært involvert i dette intervjuet.


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler