Testløp på 22 kilometer

Den skal trene godt, den som god vil bli. Disse utøverne blir av sin trener sendt ut på 22 saftige kilometer på veien mot målet.



OPN.no tillater seg å linke over til nok en go'sak fra nettavisen Langrenn.com.

Denne gangen handler det om utøvere som utøver en idrett, som i deres distrikt egentlig ikke er en idrett, men en religion - vi snakker om langrenn og Trøndelag.

- Løypa, den 22 kilometer lange distansen med neste 2000 høydemeter har alt. Alle ingredienser et testløp for langrennsløpere skal ha, helt optimalt, slår Hallgeir Martin Lundemo fast overfor Langrenn.com før han fortsetter;

- Her er tungt og lett myrterreng, faste myrer med innslag av moreneunderlag, bratte og slake bakker og et fjellterreng med nedoverbakker der man kan ferdes rimelig trygt, uten å bli ødelagt i beina.

- Ser vi bort fra de knallharde langturene til langrennslandslagsgutta på 60-tallet, som sikkert etter boka var mer konkurranse en rolig langtur, er dette for tiden det lengste testløpet her i landet, påpeker Lundemo overfor Langrenn.com.

I Nord-Trøndelag sitt kretslag er det som man skjønner altså snakk om å tøye grenser og bli kjent med seg selv.

På denne måten øker sjansene for at man vil være "hel ved" som menneske, mens "innpakking i bomull" ofte risikerer å resultere i "skjør porselen".

Og som kjent, det å behandle alle likt, handler om at man i praksis behandler folk ulikt, på den måten at ting tilpasses deres ønsker, ferdigheter, ambisjoner, målsettinger med mere. Som i begrepet "Skatt etter evne, få etter behov".

Les hele artikkelen "- Testløpet er hardest av alle" hos Langrenn.com.


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler