Hans Gunnar Omdal underveis i VM-uttaksløpet over langdistanse  i Hønefoss og Ringerike 2012. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Hans Gunnar Omdal underveis i VM-uttaksløpet over langdistanse i Hønefoss og Ringerike 2012. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Omdal og Fasting best i norgescupen

Hans Gunnar Omdal og Mari Fasting var best på søndagens norgescup i orientering over mellomdistanse i Skien, som også var VM-uttaksløp. – Jeg kommer mer til min rett i skogen, blant elg og rådyr, enn på en sprint i trange bygater, uttaler Omdal.


Anders Nordberg, som er oppvokst bare noen kilometer unna, var den store forhåndsfavoritten i løpet ved Gulset i Skien.

Veteranen, som representerer den finske klubben Vaajakosken Terä, var da også best i starten av løpet. Da Nordberg la igjen drøye minuttet på en post, grep Omdal sjansen og løp inn til seier.

– Jeg slet litt med å komme i gang og gjorde noen småbom underveis, men jeg føler likevel at jeg gjorde et godt løp, sa Omdal.

Vennesla-mannen greide ikke å ta seg til finalen i sprint-NM lørdag, men søndag ble det seier tre sekunder foran Olav Lundanes. Nordberg måtte nøye seg med tredjeplass.

– Jeg har jobbet veldig målbevisst o-teknisk hele senvinteren og våren, og selv før snøen gikk på Sørlandet var jeg ute og terpet teknikk. Etter at det ble barmark har jeg fått veldig god trygghet og selvtillit, sa Omdal.

– I tillegg kommer jeg mer til min rett i skogen, blant elg og rådyr, enn på en sprint i trange bygater.

Mari Fasting behersker det meste når det gjelder kart og kompass, og etter sølv på NM-sprinten lørdag var hun tilbake på toppen av pallen søndag.

– Jeg bommet litt på de første postene, men etter det skjerpet jeg teknikken og gjorde en god avslutning på løpet. Jeg er godt fornøyd, sa Fasting, som er ubeseiret i skogen så langt i år.

Ida Marie Næss Bjørgul og Linn Hokholt var nærmest, men de var slått med over to minutter.

Sindre Rønning og Andrine Benjaminsen vant juniorklassene.

---

Skien (NTB): Hjalmarløpet orientering søndag, norgescup mellomdistanse:

Menn, 5,3 km

1) Hans Gunnar Omdal, Kristiansand 32.02, 2) Olav Lundanes, Halden 0.03 min. bak, 3) Anders Nordberg, Vaajakosken Terä (Finland) 0.22, 4) Carl Godager Kaas, Bækkelaget 0.23, 5) Bjørn Ekeberg, Tyrving 0.32, 6) Magne Dæhli, Halden 0.47

Kvinner, 4,4 km
1) Mari Fasting, Halden 31.03, 2) Ida Marie Næss Bjørgul, Halden 2.14 min. bak, 3) Linn Hokholt, Lillomarka 2.19, 4) Anne M. Hausken Nordberg, Halden 2.28, 5) Heidi Østlid Bagstevold, Fredrikstad 2.33, 6) Eva Jurenikova, Halden 3.27

Menn junior, 4,5 km
1) Sindre Rønning, Frol 28.52, 2) Anders Vister, Raumar 0.45 min. bak, 3) Sigur Heggedal, Kongsberg 1.03

Kvinner junior, 3,6 km
1) Andrine Benjaminsen, Lillomarka 30.17, 2) Mathilde Rundhaug, Frol 0.43 min. bak, 3) Gunvor Hov Høydal, Fossum 1.20


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler