O-løpere markerte seg i Holmenkollstafetten



Slevik ILs debut i eliteklassen i Holmenkollstafetten 14. mai resulterte i en solid 9. plass og 6. beste norske lag. Resultatet inspirerer o-løperne til mer trening og topplassering i 2012.

Morten Nilstad Pettersen Slevik IL er det eneste laget i eliteklassen som utelukkende består av orienteringsløpere. Likevel klarte guttene fra Slevik å hamle godt opp mot de store friidrettsklubbene. Det resulterte i en sterk 9. plass og 6. beste norske lag.

Plasseringen gjør også Slevik IL til den beste friidrettsklubben på herresiden i Østfold. På laget er det 5 løpere fra Fredrikstad, hvorav 3 er født og oppvokst på Slevik (Andreas Høye, Kjell Arild Karlsen og Christoffer Martinsen).

Det var Idrettsklubben Tjalve som vant Holmenkollstafetten foran Idrettslaget Gular og Malmø Almänna Idrottsförening. Ankermann Kristian Kullerud løp Slevik IL inn til tiden 53.21, 3.33 minutter bak Tjalve.

Ikke skremt av nivået
Fjorårets norgesmester i maraton, Andreas Høye, mener det er et tankekors at et lag bestående av satsende og avdankede o-løpere klarer å hevde seg så høyt i Holmenkollstafetten.

- Jeg er ikke spesielt imponert over nivået i denne stafetten. Det er to-tre norske lag som løper meget godt i tillegg til de utenlandske, men utover det er ikke nivået all verden, forklarer Høye.

Årets sterke debut i eliteklassen har gitt guttene treningsiver og tro på en god plassering i neste års stafett.

- Med mer friidrettsrelevant trening så tror jeg vi skal kunne være med å kjempe om å bli blant de 3 beste norske lagene, påpeker Høye.

Klar for maraton-høst
Med en gullmedalje fra fjorårets maraton-NM er Høye ivrig etter å ta fatt på maraton-høsten. Nå trener han hardt for å forbedre den personlige rekorden på 2.29 fra Oslo Maraton.

- På høstplanen står New York maraton samt Oslo eller Berlin maraton. Formen er god og progresjonen fin, så nå er målet å komme under 2.20, avslutter Høye.

Slevik IL's hjemmeside




Mulig relevante artikler