O-løpere høyt oppe i Oslos Bratteste

Tett på 3.600 løpere deltok i helgen i motbakkeløpet Oslos Bratteste, på flere av de fremste plassene finner vi navn vi kjenner godt fra orienteringsløypa.



Det er Slevik IL som står bak Oslos Bratteste. Klubben startet for noen få år siden som en ansamling orienteringsløpere som hadde lyst til å bedrive løpsdelen av friidretten sammen.

På den biten har de blant annet hatt god uttelling som deltakere i Holmenkollstafetten og om OPN.no erindrer rett i farten har det vel også blitt NM-gull på maraton ved sympatiske Andreas Høye, men klubben tar også ansvar for å skape aktivitet for både bredde og elite gjennom arrangementet Oslos Bratteste.

Der var det lørdag så mange som 3.600 løpere som tok seg opp den bratte Wyllerløypa, frem til målet på Tryvann.

Aller raskest var Sindre Buraas, men orienteringsløperen Martin Johansson, nå svensk landslagsmann i langrenn, pustet ham i nakken. Det skilte bare 9 sekunder mellom dem. Vinnertiden var 14:21.

På 5. plass har vi o-verdensmester Carl Godager Kaas. Han tok seg opp bakkene på 15:21.

I gla'journalistikkens navn tar vi også med at mannen på 4. plass, Arne Post, var orienteringsløper i yngre år, og vi kan vel da samtidig slenge med at også Tuva Toftdahl Staver som ble nummer 3 blant damene har stemplet på noen o-poster i ungdommen, men nå er hun landslagsløper i langrenn.

Best blant damene ble for øvrig 13-åringen Ane Uglem Mobakken. Med klubbtilhørighet i Lillomarka Skiklubb får vi håpe at dyktige Vidar Benjaminsen og ivrige Reidunn Hallan fra Lillomarka O-lag putter noen o-flagg i postkassa hennes, slik at hun også blir god venn med skogens idrett.

* For resultater og fyldig omtale med bilder, se nettavisen Langrenn.com.


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler