Eskil Kinneberg vant Craft Cup sprinten i Sandefjord i april 2011. Foto: Vidar Benjaminsen.

Eskil Kinneberg vant Craft Cup sprinten i Sandefjord i april 2011. Foto: Vidar Benjaminsen.

Norges største orienteringstalent flagger ut



Eskil Kinneberg ønsker å utvikle seg videre i svenske IFK Göteborg. Raumargutten har tatt et valg om å bytte til den tradisjonsrike stafettklubben allerede 1. juli i år. Med seg på laget får han etter hvert også høyst sannsynlig klubbkamerat Vetle Ruud Bråten.

Kinneberg er kun 19 år (fyller 17. mai), men har allerede bevist at han tilhører det ypperste av hva norsk orientering kan frembringe om dagen. I fjor sommer ble han juniorverdensmester i stafett, og han fikk i tillegg en fjerdeplass på langdistansen i Danmark. Fortsatt har han to junior-VM foran seg. I 2010-sesongen tok han også med seg 5 av 6 mulige NM-gull i yngre junior.

OPN.no skrev i vinter en sak om de to guttene som var på besøk hos orienteringsbohemen Erik Østli i hans residens på Beitostølen - sammen med IFK Göteborgs Kjell Puck. Den gangen med tittelen "Rocker o-verden - oppdiktet historie". Nå har virkeligheten innhentet de to guttene.

- Ja, jeg kan bekrefte at jeg ønsker å utvikle meg videre i IFK Göteborg, forteller Eskil Kinneberg til OPN.no. Jeg ville uansett ha byttet klubb neste sesong, men etter at jeg har løpt Jukola for Raumar i år, så blir det klubbytte.

Kinneberg har fortsatt et år igjen av videregående skole hjemme på Gjerdrum, og det blir ingen permanent flytting før etter at skolen er avsluttet. Han tar det siste skoletrinnet fordelt på to år.

- Etter videregående neste år så flytter jeg til Göteborg. Jeg kommer til å løpe NM for Raumar i år, da det ligger bra i planene mine, sier Kinneberg.

For Raumar sin del så kommer klubbyttet overraskende og konsekvensene for klubben kan bli store når de to guttene forlater moderklubben.

Til OPN.no forteller hovedtrener i Raumar, Ståle Sønsterudbråten, at han ble sjokkert da han hørte at guttene ønsket seg til IFK Göteborg.

- Ja, jeg synes det er veldig leit at de bytter. Kan ikke helt forstå at de bytter når de fortsatt skal bo her i hjemtraktene ennå et drøyt års tid fremover, sier han.

- Vi har tilrettelagt for hele løpergruppen i flere år nå og har opplevd en eventyrlig fremgang både individuelt og som stafettklubb. Vi får bare stå på videre og bygge på de flotte løperne vi har i klubben, sier han.

Vetle Ruud Bråten, som i de innledende Craft Cup løpene i Vestfold i påsken gjorde to meget sterke løp, forteller at de to guttene om et par dager setter kursen mot Frankrike sammen med IFK Göteborg.

- Vi skal være med på deres VM-samling i traktene til klubbløper Francois Gonon. For min del blir det en mulighet for å kjenne på klubbmiljøet og forberede meg til de norske VM-testløpene som går i Frankrike kommende helg.

- Jeg har ikke tatt en endelig beslutning på når jeg vil løpe for IFK Göteborg, men det ligger i kortene at et klubbytte kommer før eller siden, forteller han. Fortsatt har jeg et drøyt år igjen av økonomistudiene på Høyskolen i Oslo.

Fortsetter nedenfor bildet
Vetle Ruud Bråten. Foto: Jens Erik Mjølnerød.Vetle Ruud Bråten er kjent som en meget god nattløper. Foto: Jens Erik Mjølnerød.

Nordmannen Kjell Puck, kjent for mange som stafettutvikler på orienteringslandslaget og tidligere trener i Halden Skiklubb, er nå rådgiver for IFK Göteborg. Han kan bekrefte at de to guttene er i samtaler med IFK.

- Jo, så langt jeg kjenner til så har IFK vært i samtaler med guttene. Det er store muligheter for utvikling i klubben, og både studier og jobb kan være en løsning for de to når de velger å flytte til Göteborg, sier han.

Begge guttene ser på IFK Göteborg som et godt sted å utvikle seg videre, og avkrefter at penger er et motiv for klubbyttet.

- Nei, det ligger ikke noen økonomisk gevinst i dette for meg, sier Eskil Kinneberg. Hvis det hadde stått om penger så hadde jeg valgt andre klubber, forteller han.

Avslutningsvis kommenterer de to guttene forholdet til sine lagkamerater i Raumar.

- Jeg forstår at gutta i Raumar synes dette er synd. De ønsker å holde gjengen samlet, sier Vetle Ruud Bråten.

- Jeg har møtt forståelse i Raumar for mitt valg, avslutter Eskil Kinneberg.

Link til Raumar Orientering 
Link til IFK Göteborg




Mulig relevante artikler