Eskil Kinneberg på pizza-besøk hos Erik Østli og Kjell Puck. Bilde fra venstre: Kjell Puck, Eskil Kinneberg, Erik Østli, Rasmus Thrane Hansen, Marius Thrane Ødum og Vetle Ruud Bråthen. Foto: Privat.

Eskil Kinneberg på pizza-besøk hos Erik Østli og Kjell Puck. Bilde fra venstre: Kjell Puck, Eskil Kinneberg, Erik Østli, Rasmus Thrane Hansen, Marius Thrane Ødum og Vetle Ruud Bråthen. Foto: Privat.

Rocker O-verden med stjerne-team

NB! Denne storyen er oppdiktet: Rasmus Thrane Hansen og Eskil Kinneberg er to unge fremtidsmenn som kan være på vei inn i Scandinavian Rock Group. Ved roret sitter Kjell Puck og Erik Østli.


nb! Oppdiktet historie
Landets to desidert mest erfarne coacher, Kjell Puck og Erik Østli, som har ledet Halden og Bækkelaget til utallige seire i de store internasjonale stafetten slår seg sammen og lager et nytt team.

- Hvis du tar Haldens rød, hvit og blåfarge og Bækkelagets gule og blå, så har du faktisk flaggfargene til alle de nordiske lands flagg, forteller supercoachene til OPN.no.

Teamet skal være et nordisk team med løpere fra kun de nordiske land. Som Kjell Puck sier;

- Vi skal slippe å oversette til fransk, sveitsisk eller russisk for å fortelle hva vi vil!" Hovedsponsor er Nordpolen, et nordisk kraftselskap, som er villige til å strekke seg langt for å promotere seg i alle de nordiske landene.

Støvsuger markedet
Ellers er Scandinavian Rock Group inne på sponsorsiden. Scandinavian Rock Group, eller SRG som er teamets navn ønsker et fotfeste i sommeridretter, og da var orientering et naturlig valg.

På bildet fra teamets første audition-samling på Beitostølen, ser vi Kjell Puck, Eskil Kinneberg, Erik Østli, Rasmus Thrane Hansen, Marius Thrane Ødum og Vetle Ruud Bråthen.

Av disse fire er det nok bare dessverre to som får tilbud om en plass på teamet.

- Vi skal støvsuge det nordiske markedet på jakt etter unge sultne løpere både på dame og herresiden. Løpere som ikke har lært å bli late og bedaglige, sier Erik Østli til OPN.no.

- Jeg mener bestemt at et slikt team ikke har behov for mer enn 15 herrer og 10 damer totalt på teamet. Rekruttering kan andre drive med. Jeg er luta lei av kurvekart og korridor-orientering, legger han til.

Krever fart i beina
- Vår målsetning er å finne flest mulig poster etter hverandre uten tidstap! Enkelt og greit. Samtidig mener vi også at hvis du som herreløper har tid til å bruke mere enn 9 minutter på 3000 m og mer enn 15 min på 5000 m så har du altfor god tid, og da er du ingenting for oss.

Erik Østli forteller også at de tar høyde for å prøve og feile litt i starten, men de finsikter det dobbelte antall løpere i en form for audition eller utvelgelseshelg i løpet av mars måned. De som ikke når opp har ikke tapt noe, men har fått en gratis treningshelg og kan returnere til sin gamle klubb.

Johan Runesson, Albin Ridefelt og Tove Alexandersson er allerede klare for testhelg, mens fra Finland er Ati Vainio og Sari Antonen klare.

På damesiden fra Norge og Danmark har Ingjerd Myhre og Ida Bobach allerede sagt seg villig til å gjøre et forsøk på å kvalifisere seg til teamet.

Fokus på unge løpere
- Jeg er til enhver tid på utkikk etter syv unge menn og fire unge damer som overhodet ikke har noe ønske om å vite hva som er umulig, understreker Kjell Puck.

Han legger til at han stiller sitt landsted ved Strømstad til disposisjon som base for teamet frem mot VM 2015, som trolig blir vedtatt arrangert i de trakter.

Inn mot årets VM er allerede samlinger planlagt hos den franske VM-medaljøren Francois Gonon.

Målsetning første året vil være Topp 10 plasseringer både på 10Mila og Jukola, men den helt klare målsetningen er VM i Bohuslän i 2015.

- Da skal Scandinavian Rock Group bli beste "nasjon" slik som Bækkelaget var under VM i Skottland i 1999, avrunder Erik Østli.

NB! Denne storyen er oppdiktet, men allikevel kan det være et mulig scenario dersom O-idretten blir som enkelte andre idretter.




Mulig relevante artikler