Eskil Kinneberg i et VM-uttaksløp for senior like utenfor Hønefoss i Ringerike i mai 2012. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Eskil Kinneberg i et VM-uttaksløp for senior like utenfor Hønefoss i Ringerike i mai 2012. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Sterk Kinneberg i verdenscupen

De norske herresprinterne med junioren Eskil Kinneberg i spissen sikret tre finaleplasser da Nordic Tour og verdenscupen rullet videre med 3. etappe i form av såkalt knockout-sprint i Gøteborg tirsdag.


Kinneberg var best av nordmennene i finalen. Han ble nummer fire etter å ha spurtet ned selveste Olav Lundanes, årets verdensmester på langdistanse.

- Jeg er oppriktig stolt av gutta. Bare det at vi hadde tre mann i finalen er sterkt, men også måten de løp på i heatene er utrolig imponerende, sa landslagssjef Petter Thoresen.

- Olav Lundanes var helt «sjef» både i semifinale og finale, og måten han tok kommandoen på er beundringsverdig. I tillegg viste junioren Eskil Kinneberg at han er helt respektløs i konkurranse mot absolutt hele verdenseliten. Men det var litt synd at vi ikke når helt opp i finalen.

Langdistansespesialist Lundanes tok kommandoen i både semifinale og finale, førstnevnte tok han også hjem. Men i finalen var det juniorverdensmesteren Kinneberg som sto fram da skog og gafling ble til fast asfaltunderlag og fellesposter inn mot mål.

- Hadde bestemt meg
Uredde Kinneberg spurtet ned seniorverdensmester Lundanes i kampen om 4.-plassen, bak topptrioen Matthias Kyburz fra Sveits, Frederic Tranchard fra Frankrike og svenske Peter Öberg.

- Jeg hadde bestemt meg for å ligge kontrollert bak i starten, og slå til mot slutten. Jeg kunne kanskje tatt Peter Öberg også, men det ble litt langt fram, sier en strålende fornøyd Kinneberg etter sitt definitive gjennombrudd blant de store.

Komplette resultater


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler