VM-BRONSE til stafett-gutta

Det norske herrelaget kjempet om gullet, men fikk en bom på den siste etappen. Dermed endte det med bronse da junior-VM i Slovakia avrundet med stafetter fredag. Også Norges damer hadde en periode medaljekjenning.


Jon Aukrust Osmoen og Håkon Jarvis Westergård løp godt på de to første etappene. Norge lå helt i teten, men Eskil Kinneberg fikk en bom på den siste etappen, og dermed gikk både russerne og danskene forbi.

Dermed endte det med norsk bronsejubel.

- Etter bra løp på de to første etappene (Osmoen og Westergård) fikk Eskil Kinneberg en bom på den tredje etappen. Vi håpet på gull etter å ha ledet ved siste veksling, men Russland og Danmark gikk forbi.

- Kinneberg selv var naturlig nok veldig skuffet, men det var likevel moro å få med en medalje selv om gullet glapp, sa landslagstrener Isa Heggedal etter at stafettene var over.

- Nå er jeg ikke veldig fornøyd, men etter premieutdelingen skal jeg nok klare å glede meg over bronsen, sa Eskil Kinneberg som gikk til helt topps på langdistansen tidligere i uken.

De norske kvinnene løp også godt. Marte Narum lå på tredjeplass etter første etappe, Maren Jansson Haverstad lå på femteplass etter den andre etappen, mens Ingjerd Myhre holdt femteplassen i mål. Hun løp godt særlig mot slutten av sin etappe.

- Det er greit at vi som lag får en positiv avslutning på mesterskapet. Vi skal også være fornøyd med mesterskapet totalt sett. Med norske løpere på podiet i begge klasser alle dager, når vi målsettingen som løperne selv har vært med på utforme.

- Selv om noen av løperne har hatt stang ut i medaljekampen i noen øvelser, har laginnsatsen vært veldig bra hele uken, sa landslagstrener Isa Heggedal.

---

VM Junior - Stafetter
Kosice, Slovakia - 13. juli 2012

Damer

1) Danmark 94.05,1
2) Sverige 0.15,7 min. bak
3) Sveits +3.14,4
4) Finland +4.17,9
5) Norge (Marte Narum, Maren Jansson Haverstad, Ingjerd Myhre) +5.09,4
6) Tsjekkia +5.19,9
---
8) Norge 2 (Oda Wennemo, Runa Fremstad, Anneke Hald Bjørgum) +5.29
41 lag fullførte stafetten (hver nasjon kan stille flere lag).

---

Menn
1) Russland 93.10,1
2) Danmark 1.03,0 min bak
3) Norge (Jon Aukrust Osmoen, Håkon Jarvis Westergård, Eskil Kinneberg) +1.47,4
4) Tsjekkia +2.11,4
5) Sveits +2.40,8
6) Finland +3.33,5
---
21) Norge 2 (Carl Petter Lyngen, Mathias Stensland Lillevold, Borger Melsom) +11.01
51 lag fullførte stafetten (hver nasjon kan stille flere lag).

Komplette resultater for både damer og herrer

blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler