Nordberg-boten i fotballpenger

Forbundets bøtelegging av Anders Nordberg for hans knallharde prioritering inn mot VM blir lagt merke til.


Bakgrunnen er at Anders Nordberg dropper EM og nyvinningen Nordic Tour til fordel for full fokus mot VM i Trondheim kommende høst.

Det svenske O-magasinet Skogssport skriver om saken i sitt nyeste nummer.

- Selv om kontrakt er kontrakt, som blant annet finnes for at sponsorene sine logoer skal garanteres eksponering, og at risikoen for at flere enn bare Anders Nordberg vil avstå fra konkurranser Norges Orienteringsforbund mener er viktige, kan man allikevel synes at det mangler fingertuppfølelse, skriver bladet.

De trekker også paralleller både til da dagens landslagstrener, Petter Thoresen, valgte å stå utenfor landslaget i sin gulljakt i forkant av VM i Grimstad i -97 (noe som resulterte i VM-gull) og det at Nordberg ble kåret til Årets forbilde i norsk idrett i 2009.

- Litt komisk er det også at Anders Nordberg i fjor ble utnevnt til Årets forbilde i norsk idrett, men nå får en smekk av Norges Orienteringsforbund for noe de mener han har gjort feil.

Videre sendte NTB (Norsk Telegrambyrå) ut en egen pressemelding i sakens anledning.

Også NRK's Sportsrevyen har fanget opp saken. De hadde et lengre innslag sist søndag hvor det kom frem at straffereaksjonens økonomiske størrelse er i området 10.000 - 12.000 kroner.

Angående økonomien i dette så har OPN.no ved noen anledninger drodlet litt rundt hvilke summer dette hadde vært i en fotballverden.

La oss anta at Anders Nordberg greier å skrape sammen 200.000,- kroner i året på sin O-satsing. Dette gjør at den økonomiske smellen er i området 5-6 % av inntekten.

Om vi tenker oss at en fotballspiller på norsk jord, som er blant de aller beste, ligger i området +/- 4.000.000,- i inntekt og gir en tilsvarende prosentmessig bot ville denne utgjøre 200.000,- til 260.000,- kroner.

Med andre ord er Anders Nordberg ilagt en heftig straff for sitt dedikerte ønske om å vinne VM-gull i sitt 7. forsøk.

blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler