anders_nordberg

Anders Nordberg vil ha VM-gull

I hele 2010 har det vært opplest og vedtatt at Anders Nordbergs største drøm er VM-gull i Trondheim i august.


- Jeg har overbevist meg selv om at det er en drøm som er realistisk. Troen på en VM-triumf har jeg hatt lenge. Og drømmen har jeg vel hatt helt fra jeg var gutteløper, sier Anders Nordberg.

Han har både sølv og bronse fra tidligere VM. Nå er det gull som gjelder.

- På en god dag vet jeg at jeg har vinnersjanse, men da må alt klaffe. Jeg må med andre ord signere et bortimot perfekt løp. Det vet jeg at jeg kan klare, men det kan også flere av konkurrentene. Jeg er helt sikker på at det kommer til å bli et jevnt og spennende mesterskap der jeg tror Sveits, Sverige, Frankrike, Russland og Norge vil kjempe om medaljene på herresiden.

Slakk i Sogndal
En treningstung periode midt i juli gjorde ham spent, men ikke bekymret for at VM-formen ikke ville være på plass når alvoret tar til.

- Jeg testet formen to dager på Fjord-O i Sogndal, og da syntes jeg at jeg var i slakkeste laget, men det tror jeg skyldtes stor treningsmengde. På den tiden lå jeg på 18-20 treningstimer ukentlig, og av disse var fire-fem timer teknisk trening med kart.

- Enda mer trening med kart var det på VM-samlingen i Trondheim uken etter Sogndal, og i tiden opp mot mesterskapet kommer jeg i enda sterkere grad til å studere gamle kart over Granåsen. Forberedelser er viktig i orientering, sier Nordberg.

Løp og trening i norsk terreng har hatt førsteprioritet hos 32-åringen i VM-året.

- Sett i et VM-perspektiv tror jeg at jeg har igjen for å ha konsentrert meg om norske løp og kart denne sesongen. Jeg synes det er morsomt å løpe i Norge, ikke minst fordi de vi har så mye bra o-terreng.

To gullsjanser
I VM kan Nordberg konsentrere seg om mellom- og langdistanse. Han tror han kan være med og kjempe om gullet på begge distanser, men legger heller ikke skjul på at han gjerne skulle hatt en stafettetappe.

Det fikk han ikke, men det er ikke noe Nordberg bruker energi på i oppkjøringen.

- Hvis jeg var litt skuffet, så er det i hvert fall noe jeg for lengst har lagt bak meg, sier han.

Nå gjenstår siste finpuss til VM, som for Halden-løperen innledes med kvalifisering 9. august.

(©NTB)




Mulig relevante artikler