Petter Thoresen

Petter Thoresen

Petter Thoresen
- Nå skal vi hjem for å trene

Landslagssjef Petter Thoresen er ikke bekymret etter at Norge ble slått av Danmark og endte på en svak 8. plass blant nasjonene under EM i Bulgaria.


- Nei, og vi har flere lyspunkter i dette mesterskapet. Flere av løperne har gjort sine beste internasjonale løp, til tross for at vi har tre av våre beste kort hjemme. Nå skal vi hjem for å trene til både Nordic Tour senere i juni og til årets VM i Trondheim i august.

Disse konkurransene er viktigere enn EM, slår landslagssjefen fast.

- Hvis vi hadde hatt med alle våre beste, ville også medaljestatistikken sett annerledes ut. Vi valgte å gi mange unge jenter sjansen i dette mesterskapet, og føler det var et rett valg. Flere har fått med seg svært nyttig erfaring hjem, og disse løperne har bare gode muligheter i fremtiden, sier Petter Thoresen.

Han anslår at Norge har minst sju medaljekandidater i VM på hjemmebane i Trondheim i august etter EM.

- Carl Waaler Kaas, Hans Gunnar Omdal, Olav Lundanes og Elise Egseth har vist her nede at de kan kjempe med de aller beste på en god dag. Og hjemme har vi Anne Margrethe Hausken, Marianne Andersen og Anders Nordberg.

- I tillegg har vi flere outsidere. Dette kan bli virkelig bra om vi unngår skader og sykdom fram til VM i Trondheim, tror Thoresen.

Riktignok innrømmer landslagssjefen at Norge er dårligst på sprint og at det kan bli tøft for nordmennene å kapre medaljene på mellomdistansen.

- Men vi har ytterligere to måneder på oss til å forberede oss. Den tiden skal vi benytte godt.

Sveits var suverent beste nasjon i årets orienterings-EM, mens Sverige var nest best. For første gang i historien var Danmark bedre enn Norge i et internasjonalt mesterskap.

(©NTB)



Mulig relevante artikler