NM-GULL til Halden

Mens det var spenning hele veien i herreklassen, tok Halden en overlegen seier i kvinnenes NM-stafett i orientering søndag.


Ankerkvinnen Anne Margrethe Hausken Nordberg hadde flere minutters luke til forfølgerne da hun løp ut på siste etappe. Veteranen gikk likevel til oppgaven med respekt og ærbødighet og vant med nesten fire og et halvt minutt.

– Det er en jobb som skal gjøres, og jeg fokuserer på kartkontakt hele veien, spesielt i slike situasjoner. Om jeg mister konsentrasjonen bare noen sekunder, går minuttene fort, sa hun.

Som i VM-stafetten i Finland i juli løp hun inn til gull. Fra siste post til mål fikk 37-åringen selskap av lagvenninnene Ida Marie Næss Bjørgul og Mari Fasting. Sammen defilerte de nedover oppløpet til Haldens annet gull på rad.

Både Bjørgul og Fasting var sterke bidragsytere, med beste etappetid på henholdsvis første og annen etappe.

– Jeg jobbet hele veien for å gi Mari en luke ut på 2. etappe, sa Bjørgul.

– Jeg er veldig glad for at jeg fikk luken. Da kunne jeg orientere selvstendig hele veien, sa Fasting, som etter gull på langdistanse fikk en ny NM-medalje av samme valør.

For Heidi Østlid Bagstevold ble det to bronse individuelt i NM-uken, men søndag tok Kongsberg-jenta et steg opp da hun løp Fredrikstad inn til sølv. Junioren Kamilla Olaussen og Marianne Riddervold Kahrs løp de to første etappene.

Bronsen gikk noe overraskende til Freidig, etter at superveteran Hanne Sandstad spurtbeseiret Eva Jurenikova på Haldens 2.-lag. Junioren Karen Oline Kolstad og Mari Angell-Petersen innledet for Freidig.

---

Kongsberg (NTB)
NM orientering søndag, stafetter

Kvinner

1) Halden 1.43.59
(Ida Marie Næss Bjørgul, Mari Fasting, Anne Margrethe Hausken Nordberg)

2) Fredrikstad 4.25 min. bak
(Kamilla Olaussen, Marianne Riddervold Kahrs, Heidi Østlid Bagstevold)

3) Freidig 8.27
(Karen Oline Kolstad, Mari Angell-Petersen, Hanne Sandstad)

4) Halden 2.-lag 8.28
5) Tyrving 9.59
6) Bækkelaget 10.02
7) NTNUI 11.03
8) Frol 12.08
9) Nydalen 12.10
10) Lillomarka 14.58




Mulig relevante artikler