Kart over Sicilia med MOC Sprint Tour og MOC 2011 arenaer vist på kartet.

Kart over Sicilia med MOC Sprint Tour og MOC 2011 arenaer vist på kartet.

MOC Sprint Tour på Sicilia

Førstkommende mandag starter ”MOC Sprint Tour” på den italienske øya Sicilia. Internasjonale toppløpere fra nesten alle de store o-nasjonene har planer om å delta på den intensive treningssamlingen som vil foregå 21.–24. mars i forkant av årets Mediterranean Open Championship (MOC) på Sicilia neste helg.


- Hva er egentlig hensikten med en slik ”Sprint Tour”?
Janne Salmi, den tidligere finske verdensmesteren, og som er ansvarlig for planleggingen og gjennomføring av samlingen, svarer følgende.

– I november 2010 hadde vi et møte med Gabriele Viale (Park World Tour Italia) i Como, Italia. Han viste meg alle kartene som finnes på Sicilia. Jeg merket meg at det er mange gode muligheter for sprinttrening, også kombinert med noen veldig interessante skogsterreng.

– Samtidig som jeg oppdaget at det vil være to sprintløp under MOC 2011, så tenkte jeg at det kanskje kunne være en god ide å tilby en treningssamling for toppløpere der sprintorientering vil ha hovedfokus, forteller Salmi.

– Så her er vi nå, forteller han videre. Og jeg er veldig glad for at det er mer enn 30 topputøvere som vil delta på samlingen.

moc-sprint-tour-maps-2011Mange ulike terreng og kart tilbys på Sicilia.

På programmet 21.–27. mars, inkludert selve MOC, vil det være 3 sprintløp, 2 sprinttreninger, 2 treninger i skogsterreng med lengre løyper og en kort ”sprint” på slutten – samt 2 kort-/mellomdistanser i terrenget med muligheter for veldig høy fart. Det kommer til å bli en veldig intensiv uke for beina, men også for hodet!

– Men jeg er sikker på at med et slikt tydelig fokus på ens sprintferdigheter (både teknisk og fysisk), så vil de fleste løperne være i stand til å utvikle seg mye i løpet av bare én uke, poengterer ”coach” Janne Salmi.

I tillegg til de ulike treninger og konkurranser i løpet av uken, håper Janne Salmi at han får tid til å diskutere og instruere hver og en deltaker personlig.

– Mine instruksjoner vil likevel, i stor grad, bli gjennomført i grupper: kveldsforelesninger om veivalgsalternativer og andre tekniske temaer. Det legges også opp til noe gruppearbeid.

Men som alltid i orientering; hovedansvaret for å få mest mulig ut av treningene og konkurransene tilligger selvsagt den enkelte løper. For å hjelpe til med dette tilbys for øvrig den enkelte deltaker både spørreskjemaer og analyseformularer, sier finnen.

Selinunte-tempelet på Scicilia.Mange antikke kulturperler finnes på Sicilia. Dette er Selinunte-tempelet.

I utgangspunktet skulle Janne Salmi kun være instruktør under samlingen, men som så ofte innen orienteringssporten blir treneren også ansvarlig for en rekke andre oppgaver.

– Løypelegging, printing av kart med løyper, brevskriving, sette ut og hente inn igjen postutstyr, samt å være tur-guide, er noen av mine arbeidsoppgaver under samlingen, forteller Salmi.

– Jeg vil imidlertid få god hjelp av østerrikeren Wolfgang Pötsch som teknisk assistent. Jeg er også sikker på at svenske Anneli Östberg vil bistå litt under treningene, avslutter Janne Salmi.

Daniel Hubmann og 3 norske landslagsløpere

Sveitsiske Daniel Hubmann, som løper for Kristiansand OK, og verdens beste o-løper før fjorårssesongen, er en av de mange toppløperne som vil delta under MOC Sprint Tour på Sicilia neste uke.

Han får imidlertid selskap av flere nordmenn, blant andre landslagsløperne Audun Hultgreen Weltzien, Øystein Kvaal Østerbø og Elise Egseth. For øvrig deltar både Sverige og Sveits med fyldige tropper.

Det er kanskje litt merkelig at det bare er påmeldt én finsk løper, men til gjengjeld er det sprintspesialisten Mårten Boström som tar turen til Sicilia.

Link til MOC Sprint Tour og MOC 2011

 
Mulig relevante artikler