Daniel Hubmann på MOC 2011. Foto: Geir Nilsen / OPN.no.

Daniel Hubmann på MOC 2011. Foto: Geir Nilsen / OPN.no.

Hubmanns smertefulle år ebber utEn knokkel som gnisset mot hælsenen plaget Kristiansand OK’s ankermann gjennom hele fjorårssesongen. Nå ser sveitseren lys i tunnelen.

- Jeg kjenner fortsatt litt etter operasjonen, sier Daniel Hubmann til OPN.no.

- Men det er fortsatt flere uker til 10Mila og jeg skal være helt klar til VM, legger han til.

Det var i mai i fjor at smertehelvetet startet for den snart 28 år gamle løperen med 12 VM-medaljer, 3 av edleste valør. I perioder måtte han ty til ”pain-killers” for å kunne utøve sitt yrke som orienteringsløper.

Selv om 2 bronse fra Trondheim-VM 2010 må betegnes som svakt for VM-kongen fra Ungarn året i forveien, var medaljene en stor bragd forutsetningene tatt i betraktning.

Opptreningsperioden har bestått av blant annet løping i vann. Noe sveitseren, i likhet med de fleste som har vært tvunget til dette, betegner som kjedelig.

OPN.no møtte Hubmann i forbindelse med hans deltakelse på MOC Sprint Camp i regi av Janne Salmi og Gabriele Viale. Der bet han tidvis bra fra seg og viser at plagene og den påfølgende operasjonen sist høst ikke har satt han altfor langt tilbake.

- Er du i full trening igjen nå?

- Ja, men jeg kan bare ha én løpeøkt per dag, svarer han samtidig som han parkerer sykkelen etter kveldsøkta på Sicilias landeveier.

- Dette betyr vel kanskje at det bare blir en kort etappe på deg i 10Mila i år?

- Jeg tror nok Kristiansand gjerne vil ha meg på siste etappe, sier Daniel Hubmann med et lurt smil.

Daniel Hubmann på MOC 2011. Foto: Geir Nilsen / OPN.no.

Daniel Hubmanns hjemmeside
Mulig relevante artikler