Audun Hultgreen Weltzien løper inn til seier i Nordic Orienteering Tour 2010. Foto: Geir Nilsen / OPN.no.

Audun Hultgreen Weltzien løper inn til seier i Nordic Orienteering Tour 2010. Foto: Geir Nilsen / OPN.no.

Allrounderen Weltzien satser sprint

- Jeg ser at det ligger muligheter i å hevde seg i sprint, slår Audun Hultgreen Weltzien fast overfor OPN.no.


På VM i Trondheim fikk 27-åringen sin første VM-medalje. Sammen med Olav Lundanes og Carl Waaler Kaas kapret trioen sølvmedaljen på stafetten.

VM-sprinten kunne også fort endt opp med edelt metall rundt Audun Hultgreen Weltziens hals, for til tross for 9. plass, var han ikke mange sekundene fra pallplasseringene.

Med tidsmessig kort vei opp til seierspallen ønsker Audun å utvikle sine sprintferdigheter ytterligere.

- Jeg skal prøve å spesialtrene mer for sprintdistansen, sier allrounderen som har NM-gull fra en rekke ulike distanser.

Som sagt så gjort; derfor finner vi i disse dager Audun Hultgreen Weltzien på Sicilia som deltaker på MOC Sprint Camp i regi av Janne Salmi, tidligere finsk storløper og også mangeårig finsk landslagstrener, og MOC-general Gabriele Viale.

- Gode sprintegenskaper er også nyttige på andre distanser. Som for eksempel løpskapasitet, tempo i kartlesing og konsentrasjon, utdyper tyrvingløperen som i fjor ble nummer 7 i verdenscupen totalt og i sine seniorår har kapret NM-gull på øvelsene sprint, mellom, lang, ultra og stafett. Det er bare natt-gullet som mangler.

Men det gjeveste ved siden av VM-sølvet forrige sesong var uten tvil seieren i Nordic Orienteering Tour. Verdenscuprunden som startet i Finland, fortsatte i Sverige og avsluttet med jaktstart under O-festivalen i juni ble en real solskinnshistorie. Audun Hultgreen Weltzien hadde til slutt innløpet på Raufoss helt for seg selv. Den øvrige verdenseliten var utmanøvrert.

- Ga suksessen på Nordic Tour mersmak?

- Ja, og målet er å gjenta bedriften fra i fjor, understreker Weltzien klart og tydelig.

Om han greier dette får vi svar på like før St. Hans. Utgangspunket er uansett bra, for Audun har lagt bak seg en solid treningsvinter, hvor han nå også har kommet til sluttfasen av sin master-oppgaven om risiko ved oljeboring.

Og i tillegg er han altså i ferd med å gjøre sitt sprintvåpen enda kvassere, blant annet gjennom deltakelsen på MOC Sprint Camp.

MOC 2011
PWT Travel
Mulig relevante artikler
       *      *