Carl Waaler Kaas i et VM-uttaksløp like utenfor Hønefoss i Ringerike i mai 2012. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Carl Waaler Kaas i et VM-uttaksløp like utenfor Hønefoss i Ringerike i mai 2012. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

MOC 2013 - Norske utfordrere til start

«Sjakkmatt» til O-kongen (Thierry Gueorgiou) og O-dronningen (Simone Niggli-Luder)? Listen med utfordrere til orienteringstronen vokser stadig og under Mediterranean Open Championship denne uka får vi en pekepinn på om Niggli og Gueorgiou er i rute for å bevare sine posisjoner.


PWT Italia, arrangør av Mediterranean Open Championship som denne uken vil gå av stabelen i Sør-Italia, kan stolt bekrefte at de sveitsiske toppløperne Matthias Kyburz, Daniel Hubmann og Matthias Merz vil delta under MOC 2013.

Blant kvinnene må man se opp for Sverige som presenterer Helena Jansson, Annika Billstam og Tove Alexandersson. Store deler av det norske landslaget deltar på en internasjonal treningssamling (MOC Sprint Camp) i forkant av det åpne middelhavsmesterskapet i orientering.

Kongen og dronningen er advart. Thierry Gueorgiou og Simone Niggli-Luder, de mestvinnende orienteringsløperne i verden, og de største kandidatene til seieren i den 9. utgaven av MOC (Mediterranean Open Championship), vil måtte bruke hodet og beina på sitt aller beste blant stier, veier og gater i Puglia og Basilicata.

Ja, fordi listen med sterke utfordrere fortsetter å vokse. Årets MOC kan derfor ses på som en prolog til sommerens VM i Finland!

Franske Thierry Gueorgiou vil garantert få hard kamp av løpssterke Matthias Kyburz, sveitseren som er nummer 1 på den internasjonale verdensrankingen, og vinner av MOC i 2010.

Daniel Hubmann, kanskje verdens beste for noen år siden, og vinner av fire gullmedaljer i VM, og med hele 13 VM-medaljer totalt, vil også kunne bli en tøff konkurrent.

I tillegg er det påmeldt en rekke landslagsløpere fra Frankrike, Sverige, Norge og Finland.

Carl Godager Kaas, Øystein Kvaal Østerbø og Eskil Kinneberg vil trolig prøve å redde Norges ære – med legenden Petter Thoresen som lagleder og mentor.

I dameklassen er det like god deltakelse.

Suverene Simone Niggli-Luder, med 20 gullmedaljer fra VM så langt, blir utfordret av en rekke andre jenter fra den sveitsiske orienteringsskolen, som Judith Wyder, Ines Brodmann og Rahel Friederich. Sverige stiller med sitt beste mannskap i Italia, for eksempel Helena Jansson, vinner av MOC 2010, Annika Billstam (verdensmester på langdistanse i 2011, og på pallen i MOC 2007) og den unge og svært lovende Tove Alexandersson, som per i dag leder verdenscupen sammenlagt.

Fra nord kommer det også flere gode norske løpere til Sør-Italia.

Blant disse er det spennende å se hva Silje Ekroll Jahren og Heidi Østlid Bagstevold kan få til mot de sveitsiske og svenske stjernene.

Det samme gjelder Kine Hallan Steiwer og Ida Marie Næss Bjørgul. Totalt vil det være rundt 500 deltakere fra til sammen 20 land under MOC 2013.

PWT Italia har også gleden av å kunne meddele god deltakelse fra skoleelever i både Puglia og Basilicata.

Arrangøren har spesielt invitert elever på ungdomsskoler og videregående skoler i de to regionene. Disse ungdommene kan møte de store orienteringsmesterne, og prøve orientering i Monopoli den 13. mars, og i Pineta di Chiatona (Palagiano) på fredag 15. mars.

MOC 2013 blir avsluttet med et spektakulært sprintløp i Matera søndag 17. mars.

---

Program MOC 2013
Torsdag 14. mars: Sprintstafett, Castellaneta (MOC-prolog)
Fredag 15. mars: Mellomdistanse, Pineta di Chiatona (MOC 1. etappe)
Lørdag 16. mars: Langdistanse (med fellesstart), Pineta di Lenne (MOC 2. etappe)
Søndag 17. mars: Sprint, Matera (MOC 3. etappe)

Linker
MOC sin hjemmeside
MOC på Facebook 


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler