marianne_andersen

Marianne Andersen
- Jeg var helt på ville veier

Marianne Andersen deppet ikke så mye over fjerdeplassen i natt-NM fredag, men begynte nesten å le da hun snakket om sin kjempebom på myra i svartmørket.


Marianne Andersen hadde løpt fra samtlige kvinner, og var i klar ledelse da hun skulle kvittere på posten ved ei myr. Men hun så aldri refleksen før hun omtrent sto på posten.

- Jeg var ytterst nær, men så ikke refleksen som var litt gjemt. Det er ingen unnskyldning, men sånn var det. Tidligere har jeg også gjort kjempebommer på trening om natta, og det er egentlig den beste tekniske treningen jeg kan gjøre, sa Marianne Andersen til NTB.

- Jeg kan ikke huske jeg har gjort en tilsvarende bom, men heldigvis kom den på natta. Det gikk mange minutter og jeg var helt på ville veier en stund.

30-åringen er uansett godt i rute foran den viktige VM-sesongen på hjemmebane, og sesongoppkjøringen har gått greit. Andersen har vært på samling i Frankrike, Spania og i Portugal før hun sesongåpnet i de danske skoger i påsken. I fjor ble Konnerud-løperen VM-dronning i Ungarn etter gull i stafett og to individuelle sølv. Drømmen er individuelt gull i Granåsen i august.

Marianne Andersen kom i mål 5.57 minutter bak Halden Skiklubbs vinner Kajsa Nilsson. Den svenske jenta tok sitt første individuelle NM-gull på hjemmebane foran Ida Marie Næss Bjørgul, også fra Halden Skiklubb. Sistnevnte var den kvinnen som egentlig løp fortest på hjemmebane.

Næss Bjørgul kom nemlig for sent til start på fellesstarten på grunn av problemer med lykta.

- Jeg skulle låne lykta til min søster. Denne hadde jeg overhodet ikke testet før jeg tok den på meg, og det er selvfølgelig en kjempetabbe som aldri skal gjenta seg. Uansett så vant jeg sølvet og tapte ikke gullet, sa Ida Marie Næss Bjørgul.

Finske Bodil Holmström fra NTNUI tok sin første NM-medalje da hun løp inn til bronse.

(©NTB)




Mulig relevante artikler