Legger ned juniorlandslaget

- Fra 2014 vil vi ikke lenger ha noe juniorlandslag, uttaler den nye landslagssjefen Kenneth Buch.



Endringer i landslagsstrukturen

Spennende støtteapparat og utviklingstanke for alle under elitegruppen.

- Jeg er veldig fornøyd med å ha fått på plass et sterkt og spennende støtteapparat rundt landslaget og jeg gleder meg virkelig til å starte samarbeidet med dem, sier landslagssjef Kenneth Buch.

Buch refererer til Emil Wingstedt, Birgitte Husebye, Eivind Tonna, Torben Wendler og Sverre Waaler Kaas som vil gå inn i ulike roller i den nye landslagsstrukturen.

For det blir en del endringer i strukturen til landslaget foran 2014-sesongen.

- Fra 2014 vil vi ikke lenger ha noe juniorlandslag. Men utøverne fra 19 år kan få tilbud om å være med på utviklingslaget, som er utviklingsarenaen under elitegruppen, forteller landslagssjef Kenneth Buch.

- Denne endringen betyr at vi har en forventning om at klubbmiljøene tar ansvar for løpernes utvikling frem til de kan kvalifisere seg til utviklingsgruppen. Men vi vil ha en talentutvikler, Eivind Tonna, som jobber aktivt inn mot klubber, klubbtrenere og de unge løperne, for å bidra til god treningskultur.

- Eivind Tonna vil også være ansvarlig for Camp Norway. Dette samlingskonseptet vil nå bli et tilbud som er mer spisset mot løpere fra 15 – 20 år, hvor vi søker å ha tre samlinger med ulikt fokus på spesielt det faglige. En hvor det handler om det mentale, en hvor det er fokus på o-teknikk og en med den fysiske treningen i høysetet.

Dermed blir løpere på elitegruppen mentorer under Camp Norway-samlinger i fortsettelsen.

- Utviklingsgruppen, som vil være et tilbud til dem som er 19 år og eldre, vil ha samlingsaktivitet rettet mot utvikling, hvor en ikke har fokus på noe spesifikt mesterskap. Torben Wendler og Sverre Waaler Kaas har hovedansvaret for denne gruppen.

- Elitegruppen skal bestå av dem vi ønsker skal prestere for Norge de kommende årene. For disse løperne handler det om, foruten generell utvikling, spesifikk trening mot kommende mesterskap. Her har jeg (Kenneth Buch) hovedansvar, med støtte fra Emil Wingstedt.

- I tillegg vil Birgitte Husebye, som kommer inn ny i trenerteamet, jobbe spesielt i forhold til de kvinnelige utøverne i alle gruppene. Vi har også en meget god støttespiller i Jenni Hesselberg Indby i administrasjonen.

Denne strukturen, med en talentutvikler som holder kontakt med klubbene, utviklingsgruppe og elitegruppe danner utgangspunktet. Men det er et klart ønske om dynamikk.

- Løperne på elitegruppen er til enhver tid sikret plass på de samlingene som er spesifikke forberedelser til mesterskap, men i tillegg ønsker vi å åpne opp med plasser for utøvere som kan skilte med sterke prestasjoner i nær fortid. Disse løperne blir tatt ut ved et supplerende uttak i forkant av den aktuelle samlingen.

Sesongplanen for 2014 er på plass, og det er bare å glede seg.

- Samlingene den kommende sesongen er prioritert i forhold til gruppestrukturen. Vi kommer til å satse på færre, men lengre samlinger i den sesongen vi har foran oss, kommenterer Buch.

- Når det gjelder uttak av de forskjellige gruppene starter vi den prosessen nå. Det vil bli gitt nærmere beskjed om dette på hjemmesiden, www.orientering.no. Men tanken er at utøverne søker om en plass på utviklingsgruppen, og blir tilbudt en plass på elitegruppen.

Og ved inngangen til en sesong hvor det ikke lenger er noe juniorlandslag er den nye landslagssjefen kjapp med å legge til.

- For juniorene vil uttak av løpere til aktivitet, som for eksempel junior-VM, ungdoms-EM og JEC, foregå på samme måte som tidligere. Og den spesifikke forberedende samlingen i forkant av aktuell aktivitet vil være for det uttatte laget.

- Men enkelte ganger kan også en Camp Norway-samling være av spesifikk karakter.

- Når det gjelder junioraktivitetene, er Torben Wendler og Sverre Waaler Kaas ansvarlig for junior-VM og JEC. Eivind Tonna har ansvar for ungdoms-EM.


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler