Nordberg slakter O-forbundets landslagsarbeid

- Til årets VM lot vi være å sende fullt lag, og det ble kommunisert manglende resultater til de hjemmeværende. Om dette var rett eller feil av Norge som o-nasjon skal jeg ikke ta opp her, men jeg mener det er noe grunnleggende galt når man kort i ettertid sender alle mann og mus til Italia, uttaler Anders Nordberg.


Anders Nordberg har ved siden av Olav Lundanes vært o-nasjonen Norge sin viktigste klippe på VM's hoveddistanse, langdistansen, gjennom en årrekke.

Gjennom sin meget innholdsrike o-karriere har løperen med klubbadresse i Vaajakosken Terä gitt oss medalje-jubel i individuelle VM-sammenhenger hele 4 ganger. Det startet med bronse på mellomdistansen tilbake i Sverige i 2004. Så har det blitt langdistansemedaljer i form av bronse i Ukraina i 2007, sølv i Tsjekkia i 2008 og samme valør i Trondheim i 2010.

Fortsatt er 35-åringen et av våre aller sikreste kort i o-løypa.

Nå reagerer han via sin egen hjemmeside på hvordan Norges Orienteringsforbund driver sin landslagsvirksomhet.

- Noen vil sikkert tale meg i mot, men det norske landslaget er langt fra det gode utviklingsmiljøet det burde være. I år har jeg kun hatt et halvt bein innenfor landslaget, og jeg skal derfor være forsiktig, men jeg sitter med en følelse at det flere enn meg som har mye frustrasjon, påpeker Anders Nordberg.

Lenger ut i sitt innlegg på egen nettside skriver Nordberg;

- I dag tror jeg forbundets gruppemodell er mest en konkurrent for de beste klubbmiljøene, før han fortsetter;

- Jeg tror vår ledelse har sterke bindinger til dagens modell, som også er sterkt forankret i Olympiatoppen, men styrken til orientering har alltid vært sterke klubbmiljøer. Jeg vet at også vårt forbund har sterke bånd til Olympiatoppen, men som sagt håper jeg det er en reell diskusjon om dagens modell er den beste.

Les hele saken "Takker nei til VM-samling" hos AndersNordberg.com.
 


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler