Norges sølvjenter fra VM på hjemmebane i Trondheim 2010. Marianne Andersen, Anne Margrethe Hausken og Elise Egseth. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Norges sølvjenter fra VM på hjemmebane i Trondheim 2010. Marianne Andersen, Anne Margrethe Hausken og Elise Egseth. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Kronerulling - Noe også for O-forbundet

Kommentar

Et særforbund  med lange og stolte tradisjoner har invitert til kronerulling. - Innsamlingsaksjon til støtte for våre beste utøvere, opplyser de. I norsk orientering bør det samme grepet gjøres!



Det er Norges Skøyteforbund som har en kronerulling gående.

Målet er 1,7 millioner kroner.

Så langt har 383.783,- kroner fra 199 givere rullet inn på konto.

- SkøyteNorge er en innsamlingsaksjon til støtte for våre beste utøvere i alle disipliner i Norges Skøyteforbund, står det å lese hos SkøyteNorge.no.

- Alle midler som samles inn via SkøyteNorge.no, går uavkortet til våre utøvere slik at de kan trene og forberede seg så godt som mulig i konkurranse mot de beste i verden, heter det videre.

Innsamlingsaksjonen er faktisk så fornuftig lagt opp at givere kan øremerke hvilken gren de ønsker å gi et bidrag til.

Disse er hurtigløp, kunstløp, inline, kortbane og roller derby.

Norges Skøyteforbund har også synliggjort hvor stor andel av de 1,7 millionene som skal tilfalle de ulike øvelsene.

I nevnt rekkefølge er dette 1,2 mill. - 400 tusen - 100 tusen - 100 tusen - 100 tusen.

Dersom Norges Orienteringsforbund gir lovnader om at innsamlede penger går til konkret aktivitet, vil det også innenfor o-bevegelsen være stemning for å gi en hyggelig skjerv i en kronerulling hvor virksomheten rundt senioreliten styrkes.

500.000,- kroner bør kunne være en realistisk sum i en årlig kronerulling inn på O-forbundets konto, noe som da altså skal anvendes for å styrke slagkraften og bredden i o-landslaget på seniornivå.

Dette vil samtidig kunne avlaste O-forbundet, slik at de får frigjort ressurser til annet viktig arbeid overfor barn, ungdom, juniorer og mosjonssegmentet, samtidig som de får styrket sin innsats innen klubbservice, og i tillegg kan gjennomføre noen nødvendige grep for å endre sitt ekstreme avgiftsregime med 43% løpsavgift / 30% arrangørskatt.

Kommentar Geir Nilsen
Redaktør OPN.no


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler