Kristiansand OK - logo

Kristiansand OK - logo

Kristiansand søker "vi"-følelsen i 2011

- Generelt jobber hele klubben med å styrke samarbeidet mellom de ulike treningsgruppene, slik at ”vi”-følelsen blir sterkere, forteller Kristiansand-ledelsen til OPN.no.
kristiansand-andrelag-jukola-2010-foto-erik-borg



Klubbens andrelag måtte stå frem på fjorårets Jukola da førstelaget ble disket. På laget løp fra venstre. Andreas Høye, Rune Strandberg, Øystein Pettersen, Ivar Haugen, Vegard Danielsen, Damien Renard og Jon Duncan. Foto: Erik Borg - www.o-boka.no

Kristiansand OK har sammen med Halden vært Norges og verdens ledende o-klubb målt i internasjonale medaljer og stafettseire de siste årene.

Vi har fått avtroppende eliteleder Morten Hulløen til å fortelle litt om hvordan klubben opplevde den foregående sesongen samt inngangen til årets o-sesong.

Hvordan var klubben fornøyd med 2010-sesongen, og hva var høydepunktet for klubben i 2010?
Et klart høydepunkt var de resultatene Vegard Danielsen leverte gjennom hele sesongen. Toppen var bronsemedaljen i sprint og gullet han fikk på stafetten i JWOC, og gullet i NM-sprint.

Sesongen 2010 for øvrig var litt for mye ”stang ut” for KOK i de tre stafettene vi satset på. 2. plassen i TIO-mila viser at vi er med i toppen, men noen ”halvgode” etapper gjorde at vi ikke hang med når det skulle avgjøres.

Jukola var selvfølgelig skuffende med uhell allerede på 1. etappe, og dermed disk. Men her var vi godt fornøyd med 14. plassen til andrelaget. Dette var klart klubbrekord for andrelaget.

Også NM-stafetten var vi med helt til slutt, selv om en liten feil på slutten fikk store konsekvenser for resultat, og vi havnet rett utenfor pallen.

Vi er derfor ikke helt fornøyd med sesongen, som har vært litt for mye ”stang ut”. Dette skaper imidlertid bare motivasjon for oss i treningsarbeidet foran 2011 sesongen.

Når vi vant både Tiomila og Jukola i 2009 legger det listen for oss som stafettklubb.

vegard-danielsen-jvm-sprint-2010-foto-erik-borgVegard Danielsens (til høyre) stafettgull og sprint-bronse på junior-VM var et høydepunkt for klubben i 2010-sesongen. Foto: Erik Borg - www.o-boka.no

Hvilke områder er det klubben generelt ønsker å fokusere på/vektlegge i det kommende året?
Generelt jobber hele klubben med å styrke samarbeidet mellom de ulike treningsgruppene, slik at ”vi”-følelsen i hele klubben blir sterkere.

Det være seg at Daniel Hubmann avgjør Tiomila, Jukola eller vinner VM-gull, så vel som at en av ungdommene vinner premie på Hovedløpet. Uansett prestasjon har den utspring i det arbeidet vi gjør som klubb hver uke med utgangspunkt i klubbhuset på Presteheia.

Hvor ofte har klubben fellestreninger i vinterhalvåret og hva inneholder de?
Elitegruppen har følgende treninger:
Mandag - intervall.
Tirsdag - klubbtrening med langtur
Onsdag - nattorientering
Torsdag - intervall
Lørdag - o-teknikk med EKT

Ungdommene deltar på elitegruppens treninger på tirsdag og lørdag, mens de om torsdagen kjører eget opplegg.

Hva vektlegges i treningsarbeidet frem mot sesongen 2011?
Som en orienteringsklubb vil orienteringsmomentet alltid stå sentralt, og det gjelder også frem mot årets sesong for oss i Kristiansand OK. Uansett alder og nivå er det ting å jobbe med.

O-tekniske treninger er også fine til å sveise sammen klubben, da alle kan trene fra samme utgangspunkt selv om de løper løyper av forskjellig vanskelighetsgrad/nivå.

Hvilke er trenere i klubben i 2011-sesongen?
I KOK Elite er Ivar Haugen fra i høst ansatt som hovedtrener. Vi har også en avtale med Jarle Ausland som rådgiver/støttespiller for Ivar. Dette er slik vi ser det en meget god løsning.

Jarle er kjent som en dyktig og erfaren trener, og kan bidra til at Ivar får de innspillene han trenger til å lede løpergruppen i den daglige treningen.

Samtidig er Jarles erfaring og Ivars arbeidskapasitet en kombinasjon som vil bringe KOK og klubbens løpere videre.

Rekrutt: Silje Kristiansen, Åse Reidun Kregnes og Ida Marie Olsen

Ungdom/ junior: Asle Kregnes, Jack Bjørnsen, Rune Kittelsen, Rune Skogerbø, Una Glende Janson, Ragnhild Hald, Are Bujordet og Magnus Johansson

Hva er det viktigste i arbeidet med juniorer og seniorer i klubben i 2011-sesongen?
For elitegruppa er en hovedutfordring denne sesongen at en del løpere bor utenfor Kristiansand. Vi vil derfor ha fokus på samlinger der løperne treffes og trener sammen.

Dette kan være både i form av at utenbys løpere er på besøk/samling i Kristiansand eller at det er klubbsamling med mer spesifikt fokus andre steder.

Av det sistnevnte har vi i vinter både en VM-samling, hvor klubbens potensielle VM-løpere får anledning til å forberede seg med tanke på sommerens VM i Frankrike, og en Tiomila-samling med tanke på å være optimalt forberedt til vårens Tiomila.

For juniorene handler det om å være med på mest mulig av konkurranser, samlinger og treninger, gjerne sammen med klubbens eliteløpere, for å lære og erfare med tanke på det som venter i seniorklassen.

Hvilke samlinger har dere planlagt i klubben frem til sesongstart?
Vi har jevnlig samlinger gjennom vinteren både i Norge, Sverige og Frankrike. Frankrikesamlingen har fokus på trening i VM-likt terreng, mens vi drar til Stocholmsområdet for å forberede oss på TIO-mila.

I Norge har vi hatt planer om samlinger her på Sørlandet, men etter Camp Norway i desember har dette ikke vært mulig pga snøforholdene. Vi har derfor hatt noen helgesamlinger i Rogaland. Vi har også hatt en samling i Halden i starten av februar, og selv om vi også der ble innhentet av vinteren.

Hvilken plassering håper dere å oppnå i stafettene denne sesongen?
Målsetting for 2011 er å være med å kjempe om seieren både i TIO-mila, Jukola og NM-stafett for herrer.

Daniel Hubmann. Foto: Erik Borg / O-boka.Daniel Hubmann er flaggbærer i KOK også i 2011. Fjorårets VM-innsats i Trondheim ble ikke den helt store suksessen, selv om det ble to bronsemedaljer. I mellomtiden har Hubmann også gjennomgått en operasjon. Han er nå revansjelysten foran 2011-sesongen. Foto: Erik Borg - www.o-boka.no

Er det en eller flere løpere i klubben som du mener vi bør holde et ekstra øye med når 2011-sesongen drar i gang?
Daniel Hubmann har operert foten som plaget ham forrige sesong, og han jakter revansje etter en 2010-sesong hvor han "bare" vant EM og verdenscupen sammenlagt, i tillegg til at han fikk med seg to bronsemedaljer fra VM.

Går rekonvalesensen etter planen bør nok både Waaler Kaas, Lundanes og OPN.no’s lesere holde et øye med ham.

Ellers viser Mats Dahlén, Christian W Bøen, Andreas Høye og søstrene Hald Bjørgum gode takter på trening, og det skal ikke overraske oss om flere av disse kan tre landslagsdrakten over hodet i løpet av sesongen.

Hvem blir den store overraskelsen fra klubben i 2011-sesongen?
Det blir en stor overraskelse!

Link til Kristiansand OKs hjemmeside

 




Mulig relevante artikler