Herrestarten i finske Jukola-stafetten med sine 1.500 lag er et unikt skue. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Herrestarten i finske Jukola-stafetten med sine 1.500 lag er et unikt skue. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Tett på 17.000 påmeldte til Jukola

Norske klubber har med flere lag som håper å vinne den prestisjefylte finske Jukola-stafetten i helgen. - Jukola er en fantastisk massemønstring, og følelsen av å løpe i teten for klubben sin er helt enorm, sier Bjørnar Valstad.


De tre siste årene har Kristiansand og Halden (to ganger) stukket av med seieren. Årets utgave er lagt like utenfor den finske hovedstaden Helsingfors. Halden vant tidligere i år 10Mila både på kvinne- og herresiden.

- Jukola er en fantastisk massemønstring, og følelsen av å løpe i teten for klubben sin er helt enorm. Det kan ikke sammenlignes med noe annet i klubbsammenheng, sier generalsekretær i Norges Orienteringsforbund, Bjørnar Valstad til NTB.

Han vant Jukola med Bækkelaget i 1999 og 2002.

- En seier i Jukola kan bare overgås av seier i VM-stafetten. Jeg er glad for at finsk TV har fått øynene opp for dette massive idrettsarrangementet og vier så mye ressurser og så stor sendeflate til arrangementet.

Halden håper på ny triumfer i Finland.

- Målet vårt er å være med og kjempe om seieren i både dame- og herreklassen. I tillegg har vi et andrelag på herresiden som vi håper skal komme høyt opp på resultatlisten. Vi jobber for topp 10 også for dem, sier toppidrettsansvarlig i Halden SK, Bjørn Axel Gran.

Nær 17.000 deltakere er påmeldt. Det betyr 1.685 lag blant herrene, mens damene har 1.266 lag i stafetten.

blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler