Minna Kauppi. VM Mellomdistanse 2008. Foto: Geir Nilsen / OPN.no.

Kauppi og Hubmann vant - Norge statister

Mens Minna Kauppi og Daniel Hubmann jublet over seieren i det aller siste løpet i årets verdenscup i orientering søndag, var de norske fargene knapt å se blant topp 20.

Carl Waaler Kaas klarte seg brukbart. Ellers ble det en tung verdenscupavslutning i orientering for de norske løperne i Sveits søndag.

Kaas endte på 11. plass på sprinten etter å ha tatt 9. plass på lørdagens mellomdistanse. Han var et lite lyspunkt på en ellers heltrist norsk orienteringsdag.

- 11. plassen er det jeg er god for på sprinten for øyeblikket. Det var et bra teknisk løp, men jeg mangler litt på løpsfarten, sa Carl Waaler Kaas.

Daniel Hubmann gikk til topps i klassen for menn, og han var 40 sekunder foran det norske håpet i mål. De andre norske herreløperne endte langt nede på resultatlisten med Olav Lundanes på 17. plass som nest best av de norske.

Marianne Andersen ble best av de norske på sprinten for kvinner, men endte bare på en svak 21. plass.

- Jeg løp bra til og med halvveis, men da vi byttet kart fikk jeg aldri skikkelig flyt i orienteringen. Det gjorde at jeg tapte omtrent halvminuttet, men i og med at jeg har trent lite sprint i år, er jeg greit fornøyd, sa Andersen etter løpet.

De norske jentene manglet farten i beina til å henge med blant de beste.

Finske Minna Kauppi gikk til topps med svenskene Lena Eliasson og Helena Jansson på plassene bak.

Fra den finske vinneren til Marianne Andersen skilte det ett minutt og seks sekunder.

Betty Ann Bjerkreim Nilsen og Heidi Østlid Bagstevold var nest best av de norske på delt 23. plass. Begge mente de hadde gjort brukbare løp, men formen var ikke på topp for noen av dem.

I verdenscupen totalt ble Helena Jansson vinner etter søndagens tredjeplass.