Carl Waaler Kaas i et VM-uttaksløp like utenfor Hønefoss i Ringerike i mai 2012. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Kaas viste klasse

Carl Waaler Kaas viste verdensklasse under mellomdistanseløpet i Sveits tirsdag. Kun en ødelagt sko hindret nordmannen i å vinne i VM-generalprøven.

Mellomdistansen i VM løpes i Lausanne 17. juli. Onsdagens løp gikk få meter unna VM-løypene og er derfor den mest realistiske testen før mesterskapet. Den ga en lovende gjennomføring for Carl Waaler Kaas.

Nordmannen ledet etter 14 av 22 poster, men så fikk han trøbbel. Sålen på den ene skoen røk, og dermed ble han satt ut av spill såpass at han ikke kunne kjempe om seieren.

- Det var et bra løp der jeg løste oppgavene mine godt. Men jeg ble satt ut da jeg mistet sålen på den høyre skoen på 14. post. Jeg tapte nok noen minutter, sa Kaas.

Han endte til slutt på 9. plass og var nest beste nordmann. Det norske gullhåpet Olav Lundanes ble nummer 7 i løpet som sveitsiske Baptiste Rollier vant.

VM-vertsnasjonen tok også de to neste plassene ved Matthias Kyburz og Fabian Hertner.

Sveitsisk seier ble det også i kvinnenes mellomdistanseløp, der Sara Lüscher var suveren. Beste norske løper var Heidi Østlid Bagstevold på 17. plass.