Carl Godager Kaas i et VM-uttaksløp like utenfor Hønefoss i Ringerike i mai 2012. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Carl Godager Kaas i et VM-uttaksløp like utenfor Hønefoss i Ringerike i mai 2012. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Carl Godager Kaas mister EM, ser mot VM

- Skaden er litt diffus, men det er i hvert fall vondt i foten, sier Carl Godager Kaas om bakgrunnen for at han nå er i opptrening på hjemmebane, fremfor å ta del i EM som starter torsdag.



En skade i foten gjør at Carl G. Kaas mister orienterings-EM i Portugal, som starter torsdag. Han trener alternativt og sikter mot VM-medalje i sommer i stedet.

– Det er en skade jeg fikk mot slutten av landslagssamlingen i Danmark i januar. Skaden er litt diffus, men det er i hvert fall vondt i foten, sier Kaas om bakgrunnen for at han er i opptrening på hjemmebane.

Ideelt sett skulle han vært i landslagstøyet klar for kamp om EM-medaljer i Palmela i Portugal denne uken.

– Jeg prøvde i starten å komme kjapt tilbake i vanlig trening, uten å lykkes. Da tok jeg kontakt med Olympiatoppen, og nå kjører jeg et veldig «safe» opplegg sammen med dem.

Bækkelaget-løperens mål er å komme i skikkelig form til VM i Italia i midten av juli. Hans sesongdebut kan bli på en av de korte etappene under Tiomila i Sverige første helg i mai.

Han ønsker landslagskollegene lykke til under EM i Portugal.

– Det er et ungt og spennende norsk lag. Bra at det kommer opp noen nye løpere. Jeg håper de lykkes i sin mesterskapsdebut, sier Kaas.


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler