Petter Thoresen gratulerer Olav Lundanes med VM-gull på langdistansen i Trondheim 2010. Et av flere store øyeblikk for norsk orientering under Thoresen som landslagssjef. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Petter Thoresen gratulerer Olav Lundanes med VM-gull på langdistansen i Trondheim 2010. Et av flere store øyeblikk for norsk orientering under Thoresen som landslagssjef. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Hvem overtar etter Thoresen?

Norsk orientering på trenerjakt

VM i Finland ble i forrige uke avsluttet med at de norske damene reddet den norske æren ved å ta gull. Tidligere i år ble det klart at Petter Thoresen gir seg som landslagstrener etter denne sesongen. Hvem overtar roret som norsk landslagssjef fra sesongen 2014?


Det ble i vår kjent at Petter Thoresen gir seg som landslagstrener etter denne sesongen. Det er nå ventet at Norges Orienteringsforbund skal lyse ut den ledige stillingen i løpet av kort tid. Vi har derfor sett på noen mulige arvtakere.

Kenneth Buch
Nåværende fransk landslagssjef med strålende resultater både som personlig trener, klubbtrener og landslagssjef. Har jobbet med mange meritterte utøvere, deriblant Olav Lundanes. Kontrakten med det franske forbundet går ut etter denne sesongen. Har et navn i O-forbundet og har stor respekt i løpergruppa, både blant de yngre og de eldre.

Frode Balchen
Tidligere juniorlandslagstrener og årets trener 2012. Har jobbet med blant andre Anne Margrethe Hausken Nordberg, som senest i forrige uke ble verdensmester i stafett under VM i Finland. Også høyt respektert både i forbundet og av aktuelle landslagsløpere.

Hanne Staff
Verdensmester og nå ansatt som coach i Olympiatoppen, har et enestående navn i o-verden som fire ganger verdensmester. Kanskje på tide at Hanne introduseres som landslagstrener?

Andre navn som ansees som aktuelle
Isa Heggedal, Torben Wendler, Even Skårholen, Asgeir Bakken Rognstad.

* Hvem er din favoritt til å overta?
* Hvilke andre personer kunne du tenke deg som ny landslagstrener?


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler