Hu & Hei fortsatt like populært

- Antall påmeldte deltakere har økt fra i fjor, og ved ordinær påmeldingsfrist var 272 løpere påmeldt til denne kraftprøven, smiler arrangørene i NTNUI.


I forkant av helgens Hu & Hei har OPN.no fra arrangørhold fått følgende input:

Det tradisjonsrike orienteringsløpet som i flere tiår har lokket flere nye og etablerte o-løpere ut i høstbløte trøndermyrer er en av de eldste og best bevarte tradisjonene i NTNUI sin historie.

Løpet ble første gang arrangert i 1960 for å jekke ned en del eplekjekke o-løpere som i lengre tid hadde beklaget seg over for korte og lette løyper. Og den dag i dag, når Hu og Hei nærmer seg, skrur studentene i Trondheim tiden 50 år tilbake.

Det er bare å glemme GPS og detaljerte kart. Her er utstyret turkart, en varm super og fettstift til å tegne inn postene. Dette er høstens tøffeste utfordring, og alt fra mosjonister og langrennsløpere til satsende o-løpere skal ut å kjempe seg gjennom 30 km med vakre, høstbløte trøndermyrer.

Antall påmeldte deltakere har økt fra i fjor, og ved ordinær påmeldingsfrist var 272 løpere påmeldt til denne kraftprøven. Flesteparten av løperne prøver seg for første gang, men noen har allerede fullført løpet 40 ganger tidligere (av 52 mulige!)

Fra hjemmesiden
Løpet arrangeres på turkart med målestokk 1:25 000. På start får man opplyst hvor den første posten ligger, så tegner man inn den neste posten hver gang man kommer til en ny post. Løperne er selv ansvarlig for å bære med seg en vannfast tusj/fettstift.

Løypa har få poster, og lange strekk. På de fleste postene vil det være rosiner og sjokolade, mens løperne må bringe med seg egen drikke. I tillegg er det matstasjon ved passering Studenterhytta for dem som løper begge rundene, samt en bålpost på den første runden.

Linker
Arrangementets hjemmeside
Facebook
O-gruppa i NTNUI


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler