Høstens første NM-medaljer skal deles ut

Steinkjer OK er klar for helgens norgescupfinale i sprint og NM-ultralang.


Like før påmeldingsfristen gikk ut onsdag var det påmeldt 210 løpere på lørdagens norgescupfinale i sprint og 230 løpere på NM-ultralang søndag.

For lørdagens konkurranse er arena på torget i Steinkjer.

- Da blir det full fart og stor stemning. Vår klare intensjon er å appellere til publikum utenfor den vanlige o-menigheten. Vi vil bruke storskjermen flittig, slik at publikum får se både løpstraséer og veivalg, sier løpsleder Trond Svanøe-Hafstad om det siste løpet i årets sprintnorgescup.

Søndag venter det stikk motsatte når løperne skal ut på høstens første NM-distanse. Men arrangøren har hentet frem noe av det fineste Trøndelag har å by på av o-terreng for anledningen.

- I starten av løypene er det en bra skråli med granskog, hvor det også er innslag av lauvskog. Underveis i løpet blir det mer kjølskog. På grunn av geologien i området vil løperne få en følelse av at de løper i høyere områder enn de faktisk gjør. Men de lengste løypene kommer innom snaufjellet, reklamerer løpslederen.

Og midt mellom de to konkurransene er det middag, premieutdeling og sosialt samvær i Rådhussalen.

- Vi inviterer til middag klokken 18, deretter blir det premieutdeling og underholdning ved et O-band, hvor brorparten av medlemmene er o-løpere. I tillegg kommer Olav Lundanes til å holde et lite foredrag. Vår tanke er å skape en atmosfære for å slappe av, men vi er klar over at de mest «skarpskodde» av løperne kanskje konsentrerer seg mest om å spise og lade opp til søndagens konkurranse, smiler løpslederen som understreker at Steinkjer OK er glade for å få besøk av Norges- og verdenseliten.

Da legger en seg gjerne også litt ekstra i selen for at arrangementet skal gå knirkefritt.

- Det er en ganske stor helhet som skal på plass, så med stor og smått er vi over 130 funksjonærer i sving til helgen. Da er det også mange utenfor vår egen o-klubb som er med og bidrar, noe vi er veldig takknemlig for.

Løpslederen mønstrer en sterk dugnadsgjeng, som bidrar til at løperne kan boltre seg der de trives best. Og de beste er stort sett til start i alle klasser til helgen, og på oppfordring våger løpslederen seg på et stalltips eller to.

- I herreklassen er det ganske klart hvem som peker seg ut. Olav Lundanes har vist gode resultater hele sesongen, og han trives også veldig bra i den type terreng som det er under søndagens løp, sier Trond, før han fortsetter.

- På damesiden har Mari Fasting kanskje gjort det best internasjonalt så langt i år, og er en liten favoritt på bakgrunn av det. Men Heidi Østlid Bagstevold og Gøril Rønning Sund kan muligens utfordre. I tillegg har vi Hanne Sandstad, selvfølgelig. Jeg tipper hun liker seg i terrenget her oppe.

- Av de lokale løpere har vi de to brødrene Forseth Indgaard som er løpsterke «outsidere».

Lundanes selv, som har gått fra triumf til triumf denne sesongen, nå sist med en oppvisning på langdistansen under Euromeeting i Østerrike på søndag, plusser gjerne på med et nytt NM-gull i samlingen.

- Målet er ett nytt NM-gull, sier han, men skynder seg å legge til at formen ikke nødvendigvis er helt på topp etter VM-samling i Finland tidligere i uken.

Uansett kan bli en uforglemmelig opplevelse i trøndermyr for dem som stiller til start i helgen.

- Nå er det fantastisk fint her oppe i Trøndelag. 26 grader og vindstille er det ikke ofte vi opplever her. Men med så høye temperaturer krever det også litt av løperne. De må sørge for å fylle på lagrene tilstrekkelig i forkant av søndagens konkurranse.

- Værmeldingen for helgen spriker litt i forhold til om det blir regn eller ikke, men det er meldt temperaturer opp mot 20 grader. Det virker lovende.

Arrangementets hjemmeside

blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler