Olav Lundanes fosser her frem under et VM-uttaksløp like utenfor Hønefoss 2012. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Olav Lundanes fosser her frem under et VM-uttaksløp like utenfor Hønefoss 2012. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Lundanes: - Litt tung i starten

Søndag vant Olav Lundanes NM i ultralangdistanse med romslige 6 minutter. Dette til tross for at han i løpets innledning ikke følte seg spesielt lett i kroppen.


- Jeg følte meg litt tung i starten av løpet, men det gikk bedre etter hvert, sa han etter å ha vunnet løpet 6.21 minutter foran Hans Gunnar Omdal og nesten sju minutter foran Carl Waaler Kaas.

Kaas holdt samme fart som Lundanes innledningsvis, men han var i likhet med de øvrige sjanseløs da Lundanes fikk opp farten.

- Jeg tar hatt bare ett dårlig veivalg, som jeg tapte ett minutt på. Ellers var løpet tilnærmet perfekt teknisk, sa Lundanes, som lørdag vant norgescupfinalen i sprint.

Nå skal han samle overskuddet som skal til for å forsvare sammenlagtledelsen i verdenscupen.

- Jeg er godt fornøyd med det jeg har fått ut av dagene her i Steinkjer. Nå skal jeg hvile noen dager, slik at formen er på topp til den siste verdenscuprunden, sa han.

To seirer på to dager ble det også for klubb- og landslagskollega Mari Fasting, men hun fikk tøff kamp om gullet søndag.

- Jeg åpnet bra, men utover i løpet ble det tyngre, og jeg begynte også å bomme. Jeg var sikker på at jeg hadde bommet bort mulighetene til NM-gull da jeg la igjen to minutter helt på slutten, sa Fasting, som likevel kunne juble for seier 27 sekunder foran Hanne Sandstad.

Sandstad hadde taket på gullet en stund, men det ble tungt for henne mot slutten. Sølvet tok hun med stor margin til Heidi Østlid Bagstevold.

Resultater
Damer
Herrer


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler