Helsvart i verdenscupen

Den norske innsatsen i verdenscupens sprintløp i Finland fredag ettermiddag ga ingen norske jubelscener.


Norge hadde fire herreløpere i finalen under fredagens sprint i Nordic Tour i Finland, men ingen av dem klarte å kombinere fart i beina med flyt i O-teknikken.

– Jeg tapte 20 sekunder på én post. I tillegg var det ingen «kjempeflyt». Når også beina var tunge skjønte jeg egentlig at det ikke ville holde mot de aller beste, sa Øystein Kvaal Østerbø.

Østerbø var pigg i kroppen og orienterte stødig da han tirsdag sikret seg 2. plass under knockout-sprinten i Sigtuna, men fredag ble det med 20.-plass og drøye minuttet opp til Matthias Kyburz, som vant.

– Det var skuffende. Vi har ingen som er skikkelig med i «matchen» i finalen, hvor det virket som det var bra nivå på konkurransen. Nå får vi bare samle oss til i morgen og melde oss på igjen i det siste verdenscupløpet før VM, oppsummerte landslagssjef Petter Thoresen.

I tillegg til Østerbøs 20.-plass, løp Bjørn Ekeberg inn som nummer 22 og Magne Dæhli 27. Carl Godager Kaas ble disket etter å ha krysset et forbudt område.

Det er en norsk gjeng som er veldig revansjelysten når det handler om drøye 70 minutters skogsorientering under lørdagens jaktstart.

– Jeg var på etterskudd hele veien, men jeg gleder meg til å komme i skogen i morgen, sa Magne Dæhli på vegne av hele laget.

Heller ikke de norske O-jentene fikk en god opplevelse i Finland fredag. Finaletrioen Heidi Østlid Bagstevold (16.-plass), Silje Ekroll Jahren (19.) og Tone Wigemyr (27.) kom tidlig på etterskudd.

Særlig de to sistnevnte trøblet med noen bomturer på universitetsområdet i Åbo. De norske jentene var omtrent to minutter bak topptrioen Simone Niggli, Emma Klingenberg og Annika Billstam.

– Etter mye god løping i Nordic Tour, opplevde vi i dag at vi ikke var med verken fysisk eller teknisk. Vi hadde rette og slett en dårlig dag. Nå skal vi få en god middag og slappe av, og så håper vi å «reise kjerringa» i morgen, sa Thoresen.

---

Verdenscup - Sprint
Åbo, Finland - 7. juni 2013

Damer

1) Simone Niggli, Sveits 14.03
2) Emma Klingeberg, Danmark 14.17
3) Annika Billstam, Sverige 14.23
---
Norske
16) Heidi Østlid Bagstevold 15.52
19) Silje Ekroll Jahren 16.10
27) Tone Wigemyr 17.04

Herrer
1) Matthias Kyburz, Sveits 13.51
2) Daniel Hubmann, Sveits 13.52
3) Jerker Lysell, Sverige 13.53
---
Norske
20) Øystein Kvaal Østerbø 14.58
22) Bjørn Ekeberg 15.09
27) Magne Dæhli 16.29
Disket: Carl Godager Kaas


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler