Anne Margrethe Hausken Nordberg fosser frem under VM-uttaksløpet på Ringerike i 2012. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Hausken nr. 5 i VM - Niggli igjen på topp

Anne Margrethe Hausken løp torsdag inn til 5. plass på VM's langdistanse i Sveits. - Jeg ble for forsiktig i starten. Dette sammen med et dårlig veivalg tidlig i løpet gjorde at jeg ble tatt igjen.

Først da Anne Margrethe Hausken Nordberg ble tatt igjen av bronsevinner Annika Billstam, våknet hun. Den norske jenta ble nummer fem under torsdagens langdistanse i VM. Hausken Nordberg kom på defensiven fra start, men ble etter hvert venn med kart og terreng i utkanten av sveitsiske Lausanne. Da fikk hun også fart på beina. - Jeg ble for forsiktig i starten. Dette sammen med et dårlig veivalg tidlig i løpet gjorde at jeg ble tatt igjen. Da brukte jeg et strekk på å være skuffet over det. Deretter var det bare å kjøre på videre, sa hun etter løpet.

Hausken Nordberg var det største norske medaljehåpet på kvinnesiden på torsdagens langdistanse.

- Jeg har ikke gjort så mye feil i dag, og 4. til 6. plass er i det området jeg «pleier å være» på en langdistanse. Jeg hadde selvfølgelig håpet å være et hakk høyere oppe, men i dag var jeg rett og slett ikke god nok. Uansett er en plassering på «podiet» under VM noe å ta med seg, sa Hausken Nordberg.

Det ble med diplom og nesten fem minutter opp til den sveitsiske vinneren Simone Niggli. Sølvet gikk til Minna Kauppi fra Finland.

Lagvenninnene Mari Fasting og Tone Wigemyr endte henholdsvis på 14. og 18. plass.