Dobbel GULL-jubel for Halden i NM

Olav Lundanes og Anne Margrethe Hausken Nordberg sikret Halden hvert sitt NM-gull på mellomdistansen under NM i orientering på Kongsberg lørdag. - Jeg vinner fordi Bjørn Ekeberg bommer, uttaler Olav Lundanes.


– Jeg vinner fordi Bjørn Ekeberg bommer og er dermed litt heldig, sa en ærlig Olav Lundanes etter oppløsningen av dagens NM-mellomdistanse i Lurdalen utenfor Kongsberg.

Lundanes kom på relativt tidlig startnummer og satte standarden. Selv var han overbevist om at tiden ikke ville stå seg.

Og Bjørn Ekeberg satte solid fart fra start, ledet stort sett hele veien og var på god vei mot NM-gull. Men han rotet det til mot slutten.

– Søren heller, sa Bjørn Ekeberg da han kom i mål.

Nølingen inn mot tredje siste post avgjorde gullkampen. Ekeberg måtte nøye seg med sølv med Mattias Karlsson på bronseplass.

I dameklassen ble det også seier til Halden. Torsdag var det Mari Fasting som var best, men lørdag var det klubb- og landslagsvenninne Anne Margrethe Hausken Nordberg som hadde best flyt mellom postene i det krevende terrenget.

– Det var et bra løp, sikkert og godt, hvor jeg fulgte planen min hele veien. Jeg tok meg tid til å sjekke, til og med dobbeltsjekke, kartet, slik at jeg orienterte rett. På slutten «safet» jeg også litt, sa Hausken Nordberg, som tok sølv under torsdagens langdistanse.

Tone Wigemyr og Heidi Østlid Bagstevold fulgte på de to neste plassene.

Resultater NM Mellomdistanse både senior- og juniorklasser


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler