Heidi Østlid Bagstevold, til venstre i bildet, sikret 2. plass, mens Mari Fasting tok hjem seieren i Lørdagskjappen 2013. Foto: Torgeir Snilsberg.

Fasting og Omdal var lørdagens kjappeste

Mari Fasting fra Halden SK og Hans Gunnar Omdal fra Kristiansand OK vant seniorenes eliteklasser i mellomdistanseløpet Lørdagskjappen i Råde i Østfold i ettermiddag. En herlig orienteringsfest som samlet 1.600 løpere fra fjern og nær.

Orienteringsklubben Moss' tradisjonsrike arrangement trakk nesten 1.700 påmeldte og fikk om lag 1.600 løpere på startstrek.

Dermed er dette et av Norges desidert største løp i år. Og med Norgescup-status, så var også de aller fleste av våre topper i eliteklassene på plass.

Mari Fasting, som vokste opp i OK Moss, fulgte opp fredagens sprintseier i Askim med en ny triumf i det nærmeste jomfruelige terrenget ved Karlshus Bruk i Råde, hvor det er 40 år siden det sist ble løpt orientering.

- Det gikk bra teknisk, men jeg følte meg lettere i kroppen fredag. Før jeg slipper opp på treningsmengden vil det svinge litt på dagsformen, sa Fasting etter innkomst.

Etter søndagens Smaalenene-løpet skal hun nettopp slippe opp for å få overskudd til Tiomila om én uke.

Da Fasting kom i mål, var Fredrikstad SKs nyervervelse Heidi Østlid Bagstevold, som vant Vårspretten sist helg, i ferd med å koble grepet om seieren i D 21 elite. Men Bagstevold fikk problemer mot slutten, og dermed ble det Fasting som tok hjem seieren. Tone Wigemyr fra Bækkelaget løp inn til tredjeplass.

Disket fra toppen
I herreklassen ble det en mildt dramatisk avslutning. Den tidligere internasjonale mester Emil Wingstedt fra Halden SK dokumenterte påny god Tiomila-form og ledet lenge.

Mot slutten snek Bjørn Ekeberg fra Tyrving seg inn på en to sekunder bedre tid og overtok ledelsen.

Anders Nordberg var ennå litt raskere, men ble disket for å ha vært innom en feil post. Samme feil gjorde Carl Godager Kaas, og da hjalp det ikke at han hadde blitt klokket inn til det som hadde vært en solid 3. plass så langt.

I stedet kom en annen veteran, Hans Gunnar Omdal, susende inn til seier 19 sekunder foran Ekeberg og 21 sekunder for Wingstedt.

De eldste junioreliteklassene ble vunnet av Borger Melsom fra Fossum og Marta Ulevensøen fra Tønsberg, mens Sigurd Heggedal fra Kongsberg og Andrine Benjaminsen fra Lillomarka vant de yngste junioreliteklassene.