Mari Warlo var stolt av sønnen Borger Melsom som vant H 19-20 på langdistansen under NM-uka 2013 på Kongsberg. Foto: Hans L. Werp.

Mari Warlo var stolt av sønnen Borger Melsom som vant H 19-20 på langdistansen under NM-uka 2013 på Kongsberg. Foto: Hans L. Werp.

Det er lov å være stolt

Borger Melsom (19), Fossum IF, er landets beste H 19-20-løper og levde opp til favorittstempelet i torsdagens langdistanse i Lurdalen. Han vant med solid margin til overraskelsesmannen Sindre Sandven fra arrangørklubben. Lørdag fulgte han opp med overbevisende seier på den mellomlange distansen foran klubbkameraten Emil Ahlbäck.


- For en gangs skyld har jeg fått trent sammenhengende lenge uten sykdom. Det har gått veldig fint helt siden i vinter, sa Borger etter NM-gullet på langdistansen for et par dager siden.

De som følger med på resultatlister har kanskje fått med seg at Borger så ofte som sjansen har bydd seg har gått opp i seniorklassen i løp i Oslo-området.

Allerede nå hevder han seg på seniornivå. Det samme har forøvrig sølvvinner Sandven praktisert når sjansen har vært der.

Mari Warlo var en stolt mor der hun fulgte premieutdelingen.

- Borger var mest opptatt av ski i begynnelsen, men så har det blitt mer og mer orientering, sier Mari. Hun berømmer miljøet i Fossum IF.

Egentlig løp Borger nesten på hjemmebane torsdag for løpsområdet ligger i Øvre Eiker og Mari er opprinnelig eikværing. I Øvre Eiker er Mari en av idrettslegendende på linje med Tor Håkon og Geir Holte, Ole Bremseth og Morten Berglia.

Det har ikke vært mange forunt å slette en Grete Waitz-rekord av listene, men det var akkurat det Mari fra IF Eiker-Kvikk gjorde i Gøteborg 16. juni 1981.

Da løp den da 19-årig eikerjenta på 2.02.97, norsk rekord og nordisk juniorrekord. En tid som står seg godt fortsatt, først ble den forbedret av Randi Langøigjelten mens det er Ingvill Måkestad Bovim som ha den nå.

- Tror jeg faktisk er nummer fire på "tidenes liste" i Norge fortsatt, sier Mari.

- Jeg skal aldri prøve meg på 800 meter, gliser Borger.




Mulig relevante artikler