Abu Dhabi Adventure Challenge.

Abu Dhabi Adventure Challenge.

Ørkensand i Abu Dhabi

Abu Dhabi Adventure Challenge skrider videre. Søndag ble det først syklet, deretter startet den 120 km lange løpe-etappen i ørkensand for O-løperne i Jotun Paints.


Wendy Fjellstad forteller om Malin Lundvik, Bjørn Håvard Evjen, Christian Wiig Bøen og Jo Inge Fjellstad sin innsats 3. dag i  Abu Dhabi Adventure Challenge - bildeserie følger nedenfor....

Ørkensand i Abu Dhabi
Dagene blir lengere og lengere for deltagerne i Abu Dhabi Adventure Challenge. Søndag 12. desember begynte frokostserveringen kl.02:15, for at deltagerne skulle være klar til start kl.04:00.

Jotun Paints stilte som vanlig lengst fram ved start. Det viste seg å være lurt: første velt kom langt fram i rekkene ca. 100 m fra startlinjen og det var mange som måtte av sykkelen med en gang og gå i kø.

Med en vei som ofte forsvinner uventet under sand kan det være mange bråstopp. Heldigvis var det ikke behov for ambulansen som arrangørene stilte som følgebil.

Når solen begynte å steke i 7-tida var det mange som slet i de sanddekte oppoverbakkene. Lagene i tet virket imidlertid fortsatt sterke.

Lag nr. 1, Thule Adventure Team (NZ), med navnebroren Thule Adventure Team/Europe (FR) på hjul, brukte bare fire og en halv timer på det tøffe 94 km strekket.

Etter bare en halvtime stopp (obligatorisk for alle) begynte de på løpeetappen, en etappe som fortsetter gjennom natten og ut på dagen 13. desember.

Jotun Paints avsluttet syklingen kl.09:53. En god stund bak teten, men likevel med bare 12 lag foran seg. Den halvtime “pausen” før løpingen gikk fort.

De spiste, drakk og skiftet til løpetøy, inkludert løpesko med hjemmesnekrede overtrekk mot sand. I tillegg måtte de fjerne all egenutstyr fra arrangørenes sykler i og med at dette var siste syklingen i konkurransen.

Og så ut i Rub Al Khali, “det tomme kvartalet”, i stekende sol. På den 120 km lange løpeetappen er det påbudt med åtte timer hvile, fordelt på to kontrollposter.

Det norske laget har planlagt å hvile på dagstid og løpe om natten når temperaturen er mer levelig og sanden er litt hardere.

Mange andre lag, inkludert Thule Adventure Team/Europe (FR), fulgte en slik taktikk og la seg til å hvile på kontrollpunkt 3.

Lag nr. 1, Thule Adventure Team (NZ), fortsatt bare å løpe, kanskje med et håp om å riste av seg konkurrentene. I skrivende stund (søndag kveld) er de alle fortsatt der ute et sted. Mandag finner vi ut hvordan Jotun Paints har klart seg i ørkenen…






---

Se http://www.abudhabi-adventure.com for flere rapporter og resultater.

Artikler på OPN.no fra årets
Abu Dhabi Adventure Challenge
:
Abu Dhabis skarpe steiner.
Fartsfylt første dag i Abu Dhabi.
O-løpere til start i Abu Dhabi Adventure Challenge

Tekst og alle bilder av Wendy Fjellstad.




Mulig relevante artikler