Abu Dhabi Adventure Challenge.

Abu Dhabi Adventure Challenge.

Fartsfylt første dag i Abu Dhabi

Prologen på Abu Dhabi Adventure Challenge var like fartsfylt og spennende som lovet, forteller det norske laget Jotun Paints pressetalskvinne.


Wendy Fjellstad forteller om Malin Lundvik, Bjørn Håvard Evjen, Christian Wiig Bøen og Jo Inge Fjellstad sin innsats - bildeserie følger nedenfor....

En fartsfylt første dag i Abu Dhabi
Prologen på Abu Dhabi Adventure Challenge var like fartsfylt og spennende som lovet. Det var riktignok lite spenning knyttet til vinnerlaget. Laget til ekteparet Richard og Elina Ussher er helt klare favoritter. De har vunnet ADAC de tre siste årene, siden oppstarten på konkurransen.

- Jeg har teft for å velge gode lagkamerater, påstår Richard beskjedent, og det virker til at årets Thule Adventure Team er like sterkt som tidligere Ussher-lag. De vant prologen på 02:14:23, 6-7 minutter foran neste lag.

Bak i feltet var det mer jevnt, og med så mange lag som byttet fort mellom ulike øvelser, var det spennende å være tilskuer.

Det begynte med en kort spurt til de oppblåsbare kanoer, og en kort padleetappe, som likevel spredte ut de 50 lagene.

De mer erfarne padlere fosset framover mens de aller bakerste lag slet med å holde kurs. Det norske laget Jotun Paints var selvfølgelig blant førstnevnt!

Så ble det rask bytting mellom kano (2km), løping (4km), svømming(900m), løping (4km) og tilbake til en lengere kanostrekk, løping på øya Lulu Island, og så padling tilbake til start.

Med sol, sand, glitrende vann og hovedstadens høyhus som bakteppe ble det en svært vellykket start på konkurransen.

Skandinavia hevdet seg bra i prologen. På et tidspunkt var det fire svenske lag og et norsk blant de topp sju lagene. Jotun Paints endte prologen som nr. 10 og klarte dermed målet sitt i denne første testen i konkurransen.

Etter prologen var det en to timers busstur til oasebyen Al Ain. Igjen hadde arrangørene valgt en fantastisk lokalitet, med slottet Jahili Fort rett bak startbuen.

Jotun Paints var ved godt mot mens de gjorde seg klar til neste etappe. - Byttet har gått bra, sa Jo Inge Fjellstad. - Vi var heldige som fikk en plass i skyggen. Det er mye vi skal ha med på neste etappe: klatresele, hjelm, løpesko... men nå er sekkene pakket. Det er et flott sted, og et imponerende sandslott!

Laget gjorde det bra på syklingen. - Vi hengte godt med, sa Christian Wiig Bøen etterpå. - Sprakk litt i bakken mot slutten, men vi lå jo sammen med FJS og Orion, Silva Gerber var rett bak....

Jotun Paints tapte litt til disse lagene i det vanskelige fjellterrenget etter syklingen. De svenske lagene FJS og Silva Gerber endte på henholdsvis 4. og 7. plassen totalt ved slutten av første dagen.

Orion Adventure fra New Zealand tok 8. plass. Likevel var sluttplasseringen på 9. plass et svært bra resultat for det norske laget!


Oppe i fjellveggen kan man ane noen multisportøvere.


Om man ser godt etter skimter man deler av fredagens løype som stiplet gul og blå linje.

---

Se http://www.abudhabi-adventure.com for flere rapporter og resultater.
Les også "O-løpere til start i Abu Dhabi Adventure Challenge" her på OPN.no.

Tekst og alle bilder av Wendy Fjellstad.




Mulig relevante artikler