Abu Dhabi Adventure Challenge.

Abu Dhabi Adventure Challenge.

Abu Dhabis skarpe steiner

Abu Dhabi Adventure Challenge fortsatte lørdag med krevende aktiviteter i et område bestående av skarpe steiner. Men O-løper-laget Jotun Paints bestod prøvene.


Wendy Fjellstad forteller om Malin Lundvik, Bjørn Håvard Evjen, Christian Wiig Bøen og Jo Inge Fjellstad sin innsats 2. dag i  Abu Dhabi Adventure Challenge - bildeserie følger nedenfor....

Skarpe steinar i Abu Dhabi
Dagen begynte med fellesstart ved teltleiren kl.7 og løping til syklene som de hadde lagt igjen i går.

Så var det 14 km sykling på den bratte veien opp Abu Dhabi’s høyeste fjell, Jebel Hafeet. Dette var imidlertid bare oppvarmingen.

I år var den tøffeste 2. dag i konkurransens historie. Før har deltagerne enten besteget fjellet den ene dagen og tatt nedturen dagen etter, eller omvendt.

I år måtte de ned og opp samme dag. Det betydde mange timer på løse, skarpe stein, med taustrekk innimellom. Det var et vakkert, men ugjestmild landskap og det var mange lag som slet i varmen.

Noen måtte snu allerede ved kontrollpunktet før den første rappellen. Andre kom til bunnen av fjellet, men ville ikke hatt tid å klatre opp igjen og ble kjørt derfra til mål.

En deltager måtte fraktes ut fra fjellet pga heteslag. “Jeg var også sånn på grense til å være litt engstelig for heteslag etterhvert” sier Bjørn Håvard etterpå. “Det var litt dårlig med vann fra arrangøren” legger Jo Inge til.

Laget til ekteparet Ussher, Thule Adventure Team, var igjen suveren og leder nå med totaltiden 9:25:44 (etter begge dager), 24 minutter foran lag nr. 2.

Jotun Paints endte på 17. plass. Selv om de kunne ha ønsket en bedre plassering var det en bragd å gjennomføre denne krevende etappen.



---

Se http://www.abudhabi-adventure.com for flere rapporter og resultater.
Les også:
Abu Dhabi Adventure Challenge.
O-løpere til start i Abu Dhabi Adventure Challenge" her på OPN.no.

Tekst og alle bilder av Wendy Fjellstad.




Mulig relevante artikler