World Orienteering Championships 2010

Sur 4. plass til Øystein Kvaal Østerbø

VM - Sprint

Øystein Kvaal Østerbø måtte nøye seg med den sure 4. plassen i et sekunddrama på mennenes sprint i VM søndag. Sveitsiske Matthias Müller vant.
Øystein Kvaal Østerbø. Foto: Geir Nilsen / OPN.no.

Kvaal Østerbø var 4,2 sekunder unna gullet. Müller var 3,3 sekunder foran landsmannen Fabian Hertner, mens franske Frederic Tranchand tok bronsen 3,4 sekunder bak vinneren i mål.

Dermed er fortsatt Norge uten medaljer på herre-sprinten i VM-sammenheng.

2,2 sekunder fra to VM-bronse
Kvaal Østerbø har vært 2,2 sekunder fra to VM-bronser i orientering, men måtte ta til takke med to fjerdeplasser.

Kvaal Østerbø falt akkurat ut av pallen på hjemmebane fra Trondheim Torg søndag. Han var 0,8 sekunder fra sin første VM-medalje foran 10.000 tilskuere.

I VM i Japan var han 1,4 sekunder fra bronsen på samme distanse. Dermed har han vært fattige 2,2 sekunder fra to VM-bronser, men aldri klart medalje i VM.

- Det blir en slags tomhetsfølelse etter noe sånt som i dag, men jeg er ikke bitter. Surt og ergerlig er det selvfølgelig, men jeg gir meg ikke før jeg klarer VM-medalje en gang i fremtiden, sa Kvaal Østerbø til NTB.

Han har forberedt seg godt. Problemet var bare at Wing-løperen ikke hadde sekundene på sin side. Han omtaler løpet som «veldig bra», men ikke som et perfekt løp.

- Jeg må si meg fornøyd, og kan ikke være skuffet over et sånt løp. Det var fantastisk stemning og jeg ble heiet fram av publikum både gjennom sentrumsgatene og oppå Kristiansten festning. Der hadde vi også noen skikkelige kneiker, sa Østerbø etter målgang.

Trønderen håpet at løpet skulle holde til medalje, en medalje han fortsatt drømmer om på distansen.

- Det var surt å være så nære, men jeg sa til meg selv at jeg skulle være fornøyd hvis jeg gjorde et godt løp, sa Østerbø.

Han mener at dette var den tetteste VM-konkurransen han har vært med på.

Dobbelt Sveits
Også var det utrolig jevnt i toppen i herrenes sprintfinale. Åtte sekunder skilte de sju beste.

Sveitsiske Matthias Müller tok seieren foran landsmannen Fabian Hertner og franske Frederic Tranchand.

- Dette var nesten et 100 prosents-løp, sa Müller på pressekonferansen etter løpet. Sveitseren mente dette var ett av hans beste løp i karrieren.

Den store overraskelsen ble franskmannen Tranchand. Han mente han var godt forberedt til løpet, men han var usikker på hvor langt det ville holde før konkurransen.

Audun Weltzien var passe fornøyd etter målgang i løpet som endte med en niendeplass.

- Dette var ikke et superløp, men det var solid. Det var sterk stigning opp til Festningen og du rekker å bli mør i beina, sa han etter løpet.

Lars Skjeset endte til slutt på en sterk 12. plass. Både Weltzien og Skjeset leverte karrierebeste, mens Kvaal Østerbø tangerte bestenoteringen i den beste norske innsatsen på sprint noensinne.