Utsnitt fra H17 i KM mellomdistanse Buskerud/Taubaneløpet 2015 i regi av Asker SK og Lierbygda OL.

Utsnitt fra H17 i KM mellomdistanse Buskerud/Taubaneløpet 2015 i regi av Asker SK og Lierbygda OL.

BUSKERUD-KM TOPPET AV LONE BROCHMANN OG BORGER MELSOM

Nettavisen OPN.no roser grasrotløp

Totalt tett på 700 påmeldte, hvorav 59 og 70 i de 2 hovedklassene, med innlagt KM mellomdistanse for Buskerud, var samlet til dyst da Asker SK og Lierbygda OL inviterte til Taubaneløpet på godt klassisk og tradisjonelt orienteringsvis ved Liertoppen søndag.



Bækkelagets Lone Brochmann, tidligere buskerudklubben Eiker Orienteringslag, var i stjernehumør og knallet til med en sluttid hele 2 minutter og 13 minutter foran nærmeste forfølger.

Lone stemplet i mål etter 29 minutter og 56 sekunder i den 3,9 kilometer lange løypa med 17 poster. 

Dette gjorde henne til vinner i et D17-felt med 59 påmeldte løpere.

Nærmest fulgte Maren Jansson Haverstad, også hun med aner i buskerudidretten, nærmere bestemt den ene av dagens arrangørklubber, Lierbygda Orienteringslag, men nå løpende for en studentforening i en annen del av landet.

Orientering slik orienteringsløpere vil ha det
Den andre arrangørklubben var Asker Skiklubb, og sammen med nevnte Lierbygda serverte disse to klubbene et orienteringsløp av edelt merke, slik o-folket vil ha det, og i sterk kontrast til verdenscupsprinten ved Svinesund lørdag (den ble som kjent og ikke overraskende skjemmet av surr, slik sprint løp ofte gjør, og deretter strøket).

Med 2 kilometer til start var det ikke bare enkelt å få en passe dose oppvarming, men med en del stigning frem til EMIT-klokkas startsignal, lå alt til rette for å sende de nærmere 700 løperne rett inn i deler av Kjekstadmarkas mange indrefileter.

Innlagt i Taubaneløpet var det også KM i mellomdistanse for Buskerud orienteringskrets.

Vi har allerede nevnt at Brochmann og Haverstad tok hånd om seierspallens to øverste trinn.

Første nåværende buskerudløper, og således vinner av KM-gullet, ble Anette Juveli fra Konnerud IL. Hun tok seg rundt på 32:24, noe som ga 3. plass i løpet.

Sturla fra Sturla ble kretsmester
Hos herrene var det 70 navn i startlista.

KM-gullet gikk til talentet Sturla Frydenlund fra IF Sturla. Han stemplet trygt gjennom på 19 poster i den 4,2 km lange løypa og noterte seg for en tid på drøye halvtimen.

Et knippe løpere presset seg under 30 minutter.

Blant disse topptrioen Borger Melsom (25:59), Anders Tiltnes (26:23) og Torgeir Nørbech (27:11). På deres rygger står det Fossum, Tyrving og Tyrving, i nevnt rekkefølge.

Som man ser både her og i den komplette resultatlista, er det godt med buskerudgener og ditto blod i toppen også for herrene, enten gjennom egen oppvekst eller generasjon i forveien, selv om de i dag har tilhold i noen av Norges tio- og jukolaklubber.

* Komplette resultater alle klasser


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler