Blått milliondryss over idretten

Finansminister Siv Jensen (FRP) og kulturminister Thorhild Widvey (H) bekreftet søndag at regjeringen fullfører opptrappingen av tippenøkkelen i 2015. Dette nyter idretts-Norge godt av.




Statsbudsjettet 2015 - Opptrapping av tippenøkkelen fullføres til 64%
Finansminister Siv Jensen og kulturminister Thorhild Widvey har i dag bekreftet at regjeringen fullfører opptrappingen av tippenøkkelen i 2015. Av overskuddet til Norsk Tipping, 3,425 milliarder kroner, vil Norsk idrett i 2015 få 64 prosent. Dette vil utgjøre nærmere 2,2 milliarder kroner.

Under barne- og ungdomstrening i Manglerud ishall i dag annonserte finansminister Siv Jensen og kulturminister Thorhild Widvey at regjeringen fullfører opptrappingen av tippenøkkelen, som den forrige regjeringen påstartet i 2013. Dette er også en oppfølging av tidligere lovnader i Stortingsmelding om idrett, Den norske idrettsmodellen.

Finansministeren sier i kveld til NRK at dette vil gi over 300 millioner kroner mer til Norsk idrett i 2015 enn i 2014, og det er hun glad for at hun er med og realiserer.

- En stor andel av denne økningen av tippeoverskuddet til idretten vil styrke anleggsutviklingen i alle landets fylker og idrettskretser, fortsetter Kulturminister Thorhild Widvey.

Idrettspresident Børre Rognlien er stolt over at et viktig punkt som ble vedtatt på Idrettstinget i 2011 nå blir gjennomført fullt og helt.

- Ca. 620 millioner kroner er økningen til norsk idrett av tippeoverskuddet fra 2010 til 2015. Dette har vært en meget viktig idrettspolitisk sak for Idrettsstyret å levere på overfor idretts-Norge, sier Børre Rognlien.

Generalsekretær Inge Andersen avslutter med å vektlegge styrkingen av direkte tilskuddet til idrettslagene. Ordningen Lokale aktivitetsmidler til idrettslagene blir nå videre styrket ytterligere opp til ca. 270 millioner kroner.

- Dette vil være en økning på nærmere 120 millioner kroner siden 2012, avslutter Inge Andersen.


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler