post_03

Fatalt skatte-regime vedtatt

Så godt som samtlige trendlinjer for orienteringsidretten peker i gal retning, dette til tross vedtok helgens Forbundsting lørdag ettermiddag å innføre 30% skatt på startkontigent for alle orienteringsløp.


Etter hva OPN.no har blitt orientert om skal det være så mye som 45 av 48 stemmeberettigede som valgte å stemme for 30% skatt på selv de minste og mest lokale løpene, kjent som nærløp.

Disse løpene er en viktig motor i lokal rekruttering og lokal aktivitet.

30% avgift på startkontigent betyr at de eneste som sitter igjen med penger etter de alle fleste løp i denne kategorien, og forsåvidt også en del løp i andre kategorier, er forbundskontorene på Ullevål Stadion.

Med 30% skatt vil de fleste arrangementer av mindre størrelse rett og slett gå med underskudd. Men Norges Orienteringsforbund vil uansett få sine, i denne sammenheng, ufortjente kroner.

Norsk orienteringsidrett lider under en rekke feilvalg fra de styrende organer, NOF's styre og NOF's administrasjon, og mens andre beslektede kondisjonsidretter er i vinden, peker trenden i fryktelig gal retning for orienteringsidretten.

Det å da øke skatter og avgifter for et produkt det er dalende interesse for kan vanskelig minne om annet en manglende vurderingsevne i denne saken blant brorparten av de stemmeberetiggede ved Forbundstinget 2012.

Som en kuriositet kan det ellers bemerkes at neste fellespost på programmet etter at denne feilmedisineringen ble vedtatt var den såkalte "tingmiddagen". Vi får håpe desserten smakte ekstra godt denne lørdagskvelden!

Kommentar av Geir Nilsen - Redaktør OPN.no

Se også
30% skatt – drepen for norsk orientering.




Mulig relevante artikler