Audun Hultgreen Weltzien.

Audun Hultgreen Weltzien.

Audun Weltzien: - Storfisken nappet

Siste finpuss før VM lagt til Troms

I sommer har Audun Hultgreen Weltzien trent knallhardt frem mot VM. De siste dagene har han lettet på trykket, til fordel for blant annet laksefiske i Målselvfossen.


- Det ble dessverre ingen laks på kroken, bare annen fisk, forteller Weltzien.

- De faste fiskerne klaget over at det hadde vært altfor dårlig vær i Nord-Norge i sommer, legger tyrvingløperen til.

I overført betydning betyr dette at Nord-Norge i sommer har vært rammet av noen så deilig som lite nedbør og godt med varmegrader - tidenes sommer mener noen.

- Det var lite vann i elva, og vannet var for varmt for laksen, forklarer Weltzien. Men han kjente at storfisken nappet.

Nappet gjorde det også da 25-åringen løp NM-uka i Tromsø i fjor. 3 gull på 3 øvelser halte Weltzien i land. På kjøpet fikk han ikke bare kongepokalen, men også reise, overnatting og et døgn fiske i attraktive Målselvfossen ved Bardufoss.

Det var denne premien som lokket Weltzien nordover denne siste helgen før VM-sirkuset skyter fart.

- Så du reiste ikke tilbake til Troms for å finne godfølelsen før VM?

- Nei, det var ikke bevisst derfor. Men det er jo klart at alle de gode minnene fra NM-uka 2008 strømmer på når man først er her, poengterer den regjerende NM-kongen.

Weltzien forteller til OPN.no at han i løpet av sin weekend i nord fikk med seg løpeturer i Sørreisa, på Senja og også på det legendariske kartet fra nordisk mesterskap i 1984 (Aursfjord i Malangen).

- Det var fantastisk og utrolig deilig å trene i slike terreng. Og jeg kjenner at overskuddet har begynt å komme den siste tiden, avrunder Audun Hultgreen Weltzien, som står på farten til deltakelse i sitt 4. VM på rad.

Prikken over i'en så langt er 4. plassen fra VM-stafetten i Ukraina i 2007.

Audun Hultgreen Weltzien
Audun Hultgreen Weltzien i et av sine mange landslagsoppdrag.
Foto: Geir Nilsen / OPN.no.




Mulig relevante artikler